Патриарх Неофит със специално обръщение преди Великия пост

Днес е Неделя Сиропустна, вечерта са Сирни заговезни, а утре е началото на Великия пост. Днес на вечернята се извършва взаимно опрощение.

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит със специално обръщение преди Великия пост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато запеят Български мелодии в църква, когато сложат Български народни носии, когато започнат да броят по древния Български календар тогава ще са Български духовни водачи. Дотогава са просто ченгета на служби в еврейска идея

Алооо, не си в ред. Български мелодии, български народни носии и древния български календар. Църквата не е събор на българскити народно творчество, троле заблуден.

Но ти говори за еврейска история к що

да братя мои побързаѝте да си простим грешките за да можем с чиста съвест да започнем да грешим от ново,та и аз като всички грешни на тоя свят казвам ПРОЩАВАМ ВИ да ама не мога да забравя несгодите обидите и всичко останало което уж си прощаваме...

Дори ние да не сме в Бог, Бог е в нас, Творецът съпреживява творението. Всичките ни радости и всичките скърби, най-вече скърбите, защото скръбта е плода на греха. Колко крехък и немощен е човек сам за себе си и какви бихме могли да сме заедно. Земята има потенциал да бъде рай!

Да е жив и здрав Патриарх Неофит , с кротките си думи в служба на Господ, той е герой в днешното объркано време. Позицията му буди уважение и възхищение Прощавойте и просто да ви е !

Празни приказки. Не го слушайте какво говори, а какви ги върши.

И да не забравите левчето, че иначе няма как да се добрете до всичката благословия, ако питате българската църква.

и да не забравите, всички "християни" да запалите един голем огън, да го прескачаре целото семейство, християни :) хихихихи

Думи, думи, думи, а дела кога?

ей ние българите сме все недоволни от нещо така решил така направил владиката поздравил само шоплука нас по другата българия ще ни благослови господ тог

Днес е опрощение! Днес прощавам на ватените попове за ролексите и бентлитата. От утре ги започвам наново.

С толкова много Христови истини! Дано се вслушат в тях вярвящите и свещениците! Дошло е времеразделно да имаме животворна нужда от такива думи! Благодаря на Патриарх Неофит! О един обикновен българин-християнин

А дела? Кога?

И ЗДРАВЕ НА ПАТРИАРХ НЕОФИТ!Нашата Църква ни подкрепи срещу богоненавистната конвенция, благодарни сме й!

тъй тъй тъй! продължавай да биеш жената си, и насилваш децата си!

Съдиш по себе си, но законът те лови. А гледай случайно и аз да не де заловя, че законът ще ти се види празнична церемония. Тогава ще се молиш наистина да е актуална конвенцията, за да те спаси от настоящия закон. Аман от безмозъчни лакеи!

само към източноправославните от Софийската епархия?! Нали е Партиарх и духовен водач на всички източноправославни българи, тогава какво е това деление или отново някакъв канон е по-важен от народа?!

патриархът е Митрополит на Софийска епархия, така че обръщението е и като митрополит към миряните от митрополията.

защото не отговаря на въпросът ми! Това, че е Софийски митрополит е ясно и се знае от всинца ни, но той се обръща като Патриарх само към миряните от софийската епархия, а не към всички източноправославни в държавата ни на които той е върховният духовен водач и наставник! За това отново задавам този въпрос Защо само към тези от софийската епархия, а не към всички ни?!

БЛАГОДАРЯ НА БПЦ ,ЗА ТОВА , ЧЕ ЗАСТАНА ЗАД НАРОДА СИ СРЕЩУ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ. ОКАЗА СЕ ,ЧЕ 30% ОТ ПАРИТЕ ЗА ИЗПЪЛНЯВАЩИЕТ ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ СА НА ЕВРЕИНА СОРОС. ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРНОСТИ И ПОКЛОН ПРЕД НАШАТА ЦЪРКВА!!!