Двама ранени при удар на 3 коли и 2 ТИР-а на ”Тракия”

Двама души са ранени при верижна катастрофа на магистрала "Тракия" тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Двама ранени при удар на 3 коли и 2 ТИР-а на ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко ли трябва да си прост и примитивен за да катастрофираш с още 1 ТИР и 3 автомобила, движещи се в същата посока? Няма кръстовище, няма пресечки, светофари, насрещни платна, ограничения на скоростта... Простотия до шия!

В случая не е простотия. По това време се редуваха участъци с гъста мъгла и такива без мъгла, но с ослепително ярко сутрешно слънце, изгряващо срещу движението на пострадалите автомобили. Катастрофата е станала малко след тунела и очевидно поне един от шофьорите е бил заслепен, най-вероятно шофьорът на втория ТИР, който е нанесъл удара в друг пред него и от там са помляни съседни коли в съседното ляво платно. Очевидно шофьорите са били дезориентирани. Минах там около пет минути след катастрофата. Иначе, от Дир-а към новината са сложили снимка, която не е от тази катастрофа - вторият ТИР не е същият, а и на снимката се вижда дърво със зелени листа, очевидно от друг сезон.

Като прочетох "аутобана" та ме напуши един смях...от "Тракия" до аутобан разликата е като между велосипед-триколка и Сузуки Хаябуса!

3 коли и 2 Тира и няма НИКОЙ убит, само леки травми. Това е истината в ЕДНОПОСОЧНОТО движение. Каквото и да ви казват за шофьорите и манталитета им те са същите като по ЕДНОПОСОЧНИТЕ пътища, но резултатите са видими в единия случай 10 жертви в другия 0. Просто да спрат да крадат и да правят еднопосочни пътища за увеличения трафик.

статистика за дебилността ни! Ей, хора, знаете ли какво огромно гробище са 600 гроба? От началото на годината. Хора в активна възраст. Какъв ресурс е вложен за отглеждането на тия хора и хоп.... минава един малоумник ..... и дотам. И над 7000 души ранени! Един малък град! С последствия, с инвалидизации..... За нарушителите на пътя Бог няма в съзнанието им. Те да са най-отпред, най-важни, показни..., другите не съществуват. Внимавайте как възпитавате децата си! Не са герои, нито успели, ако са винаги с лактите напред!

Ако България беше истинска европейска държава, с ефективен контрол и прилагане на законите, загиналите по пътищата нямаше да надхвърлят 250 души годишно. Човешката грешка е непредотвратима, но при нас повечето жертви са резултат на глупост и неконтролирано примитивно поведение, а не на грешка.

ФРУСТРИРАНИ ХОРА, ЧЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА НАПРАВЯТ МЕЛЕ НА ПЪТЯ, САМО И САМО ДА ГИ ПИШАТ ПО НОВИНИТЕ !!! ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ ЗА ТАЯ ПРОСТОТИЯ ПРОСТО НЯМА !!!!

тираджиите какви съм ги виждал да ги вършат... Често са мн по скандални от джигитите по магистралата.

Е това вече на нищо не прилича.Ако се кара спокойно,спазват правилата и са наред с главата всичко ще е добре.Кой им дава книжки на тези прости хора.

Че то винаги е било така. Това, че медиите, умело подтикнати, публикуват полицейските сводки, ежедневно, не значи увеличение на катастрофите.

"Движението в участъка се осъществява само в аварийната лента." А сега де? Нали е забранено да се кара в аварийната лента? По 1000 лв. глоба за всеки!

В момента движението не е по обичайния начин, а е пренасочено от КАТ заради катастрофата.

И к'во, става катастрофа, и се събират хиляди хора, докато дойде КАТ да пренасочи движението?