Цаца с олово продават на българския пазар

На българския пазар се продава риба, която надвишава опасните за здравето стойности на съдържание на олово, сочи проверка на "Активни потребители”.

Обратно в новината

Коментари - Цаца с олово продават на българския пазар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това жалко подобие на месо в големите вериги се внася от Холандия където е приготвено за екарисаж.На холандците им е по-скъпо да го изгорят и го продават за центове на нашенски гаменчета.Малко боя UV лампа и е вече във веригата на промоция..Вън всички пришълци заради които умря дребния бизнес(Кауф,Лид, етц..)

Че нали точно затова ни приеха в ЕС бе, да си пласират изгодно боклука бе! Преди другарите основатели на БСП - Луканов, Лилов, Джуров, Пешо танкиста, Станишев старши и т.н. да извършат антинародния проамерикански преврат на 10.11.1989г., по инструкции на американския шпионин Горби, ние бяхме на 8-мо място в света по добив на олово, а сега, за компенсация, сме на първо място в света по консумация на риба с олово!

12 марки риба?? а защо не модела риба, или сорта риба?

Риба-не пиле-не свинско -не зеленчуци-не яйца -хептен Ми тогава как да му обясня на шефа да ми дигне заплатата ?Че то всичко дето се продава е вредно ,демек би ми вредило.

че ще си правиш харем,белким се смили:))

Пъ да не искат да е със злато! То и оловото тежи повече и е 100 пъти по-евтино!

Да разбирам ли, че Атлантически океан, Балтийско и Средиземно море са силно замърсени, а Черно море е чисто като сълза.

Ми тя точно затова е доплувала тук от Атлантичиския океан за да диша чиста вода!

Риба уловена в Тихи Океан не купувам. Там преди няколко години се изсипа Фукошима. Теченията ако не се лъжа са на юг, демек посока приблизително към Виетнам, а Виетнам е износител на риба. Тази риба "Пенгасиус" ако не се лъжа е точно от Виетнам и не е много вкусна, наподобява на яйца.

Пангасиусът е речна риба.

А вие с какво искате,със злато и сребро ли?

Пак простотии. Определени фирми, определени вериги. Кажете кои са веригите, кои са фирмите, кои са партидите скумрия. ЗАщото хората явно ПРОДЪЛЖАВАТ да си ги купуват. Иначе само плямпате, а не правите нищо. Защо се харчат държавни пари - за това да кажете, че някъде някога имало нещо. А кое, къде и кога - си траете.

Рибен деликатес Фукушима

За съжаление рибата отдавна не е полезна за ядене. И докато за зеленчуците, плодовете и селскостопанските животни все още има опция да се отглеждам в по-добри или био условия, то при рибата няма как....

Затова ли 10 цаци тежат 650 грама? От оловото ли е или от брашното дето са ги оваляли преди пържене?

брашното може да има настъргани стари акумулатори....какво не прави парата.

Да видим дали ще бъде компенсиран българският народ за отравянето с олово ... румънците ще платят ли?

Българския народ яде свинско, а не някаква умрела цаца!

свинското е умряла цаца. 4 месеца от раждането и прасето на ченгела....с какво е хранено????

Luna0102

"Като цяло опасна за хората е само цацата, а при други три проби следва да се подхожда с повишено внимание" Докато ядете отровната риба, цялото ви внимание трябва да е към рибата и след всяка хапка ще броите " ще оцелея, няма да оцелея, ще ми изпадат зъбите, няма да ми изпадат..." Като има опасна риба, защо не е изтеглена от магазините?

Видяхте ли сега защо каталунците искат да се отделят. Омръзна им да ядат замърсена риба от Испания.

Затова яжте само сладководна риба. Такива като пъстърва, сом, шаран и прочие.

И там не е съмнителна работата, тия реки са превърнати в мръсни канали за вилите около тях.

Сори, имах впредвид: И там е съмнителна...

Проблема е, че тях пък ги пълнят само със стероиди. Както едно пиле расте половин година, а един бройлер - един месец, така е и с рибата в развъдниците. И като храниш едно дете обилно с риба от развъдник, на шест години му поникват мустаци. Според мен, трябва да се търси риба само от открити морета, по-далеч от цивилизацията. Такава от Балтийско или Черно, няма как да е читава. То и от откритите има опасност, защото развитите държави си изхвърлят там радиоактивните отпадъци. Например това е оплакването на сомалийските пирати. Казват "вие ни отровихте морето, рибата ни не става за храна, с пленяването на корабите си плащате за гяволъка".

Ми, докато ни затрият като нация ,ще ни тровят с какво ли не!!! Нищо не може да ме учуди.

Прав си! Такава е стратегията!

Това е чисто и просто отстреляна цаца от някоя бургаска ловна дружинка, какво толкуз!

онзи ден плаках със сълзи задето ни разрушиха и съсипаха България. В Деня на независимостта, а и не само, всички българи милеещи за своята Родина трябва да плачат. Няма по-тъжна гледка от това, в което се превърна България. Тотално обезлюдяване, тотална бедност и разруха. Потрес, позор и унижение. Щастливци са онези, които все пак имахме щастието и късмета да сме твои съвременници и да сме поживяли съзнателно и при соца.

Бай ти Тодор трябва да го изровят, да го обесят, после разстрелят и пак да го заровят, само че по-дълбоко, а отгоре да излеят бетон и да посилят с пясък за да не поникне отново! Заради него сме в това положение сега!

Знам лошото е ,че друго освен да разрушавате не можете..... 27 години ме няма НЕЩО ПОЛОЖИТЕЛНО ЗА ХОРАТА НАПРАВИХТЕ ЛИ ? Хората които работихме за България тогава построихме държава каквато за съжаление не мисля че някога ще видим отново. Държава в първите 30 по индекс на човешко развитие.......... Сега сме около 60-то

Я покажи, къде са постройките, пътищата, мостовете, заводите и т.н. от преди Тодор Живков. Най-голямата глупост на бездарниците е, че се смеят на Т.Ж., защото казал "тази година завод за полупроводници, догодина завод за цели проводници". И така не им стига до ума, че той откри и завода за цели проводници в Бургас.

защо триете бе дираджии смотани. Казах на тоя сополанко какво е построено по времето на Тато с наши пари. Сега само режем ленти и играем джобен тенис пак с наши пари.

По мое време имаше Океански риболов и ние си ловяхме сами рибата ,а не чакахме евроталантици да ни е ловят и продават отровната.... Ама нямаше банани.....

То и тогава ги имаше замърсяванията, но смееше ли някой да каже нещо, пък и да каже нещо, кой щеше да го излъчи по ТВ или пише по вестници, те цяла атомна авария от чернобил ни спестиха, пък някаква отровна риба няма да спестят.

Така е, за едните банани ни продадоха държавата... Е, сега ако няма друго, поне едно ни е осигурено - да хванем за банана..........

2 кила цаца, един молив и всеки мъж става термометър

Цаца с олово продават на българския пазар Е само с олово нема да стане.Поне и по една бира трябва да има към цацата.

Може ли да сложите и една снимка на студена бира, така до цацата, че на сухо трудно се преглъща! Мерси

Внимавайте - освен олово има и желязо! Цаците освен оловото, понякога отхапват и кукичката и бягат вдън земята, през морето! Затова е добре да се ловят само на харпун !

ВЕДНАГА ДА СЕ ПРЕДАДЕ НА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ!

Всичката вносна храна е боклук!

Истината е, че и по времето на Царска България и по времето на социализма, винаги е имало здрава българска храна и народът не е гладувал. Ако нещо е липсвало са днешните опаковки, м-да..

Влезте в произволен магазин и вижте. Месо от Испания,Италия,Норвегия,Полша,Чехия.Зеленчуците ,млякото ,лука и всичко е внос. Ние ,,произвеждаме" само герб. С него сме денонощно .НародО се изгърби от герб ,ама трае . Убаво му е. След няколко века може да се изкаже.

Браво на "Активни потребители".Сечене на далавераджиите и от Изтока и най-вече от Запада.Ние нямаме индустрия, но според тях сме най-мръсната държава.Погледнете само Ротердам и Амстердам и вижте къде са им петролните рафинерии.

Споко - неделя почваме да пълним и свинското с олово!

Прочетох изследването на сайта на активни потребители и видях стойности на тези метали под максимално допустимите нива (само при един артикул имаше превишение). Та в този ред на мисли питам къде е новината? То е ясно, че храните съдържат разни вещества, принципно вредни, и затова има максимално допустими стойности.

,,Цаца с олово продават на българския пазар..,,??? и ,,цацата,, мутреняса...??? пълна е с ,,олово,,...!!!

Няма такова понятие безопасно ниво на оловото. ОЛОВОТО е ОТРОВА независимо дали е една молекула или 1гр. ОЛОВОТО СЕ НАТРУПВА в организма. Уважеми дираджии, Проверете.

не мога да разбера защо не се съобщава кои са магазините, в които се продава тази риба, само кажете и ще видите народа каква регулация осъществява - само за ден и от щандовете с заразена риба няма да е останала и прашинка, ще се унищожи всичко докато се научат да не внасят боклуци.

Повсеместрно повсеместно се продава защото отдавна няма българска риба на пазара а всичко е замразено от едни и същи фирми...

Извинете, но "търговската марка на цацата" сама по себе си не е никак даже опасна за хората;)) Опасна е все пак самата консумация на цацата и най-вече - опасно е количеството бира, с което я консумираш;)) Ако с една порция цаца от 200-300 г. излочиш 2-3 литра бира и тръгнеш с така дадените ти от бирата крила да пресичаш натоварен булевард или междуградски път например...е, после патолога няма да се интересува от оловото в цацата, но със сигурност ще отчете в доклада си степента на алкохолното ти опиянение...

Еми какво да се очаква като "развитите" общества осраха планетата с плюскане и хвърляне. В световния океан вече плават цели острови от пластмасови отпадъци. Това много бавно, но стабилно се просмуква във водите. Отпадъчни води от какви ли не производства се изливат в световния окена. Алчността и безконтролната консумация до това водят. И не мислете, че само ние ядем тия боклуци, нима не помните скандала между Франция и една от скандинавските държави (Швеция или Норвегия) за заразена и замърсена сьомга, заради ужасните условия, в които е гледана и химикалите с които я поливат, за да не измира от гадините, които се развъждат в тия условия. Иначе риба що годе чиста (все още), нашата пъстърва. То няма и кой знае какви производства тука...

Е вие кво искате? С титан?

Това е лъжлива новина. Няма как мафията у нас да пробутва на материала замърсени и некачествени храни.

Още Китай не е започнал да потребява като САЩ и Европа, а после и Индия. Нека и те вдигнат стандарта до европейския. Е тогава ще ядете една риба....

НАЛИ ВИ ГОВОРИХА ЗА КОНКУРЕНЦИЯТА, КАК ПАЗАРА ЩЯЛ ТОВА ДАНАПРАВИ ИЛИ ОНОВА И КАК ЩЕ ЦЪФТИ И ВРЪЗВА БАНАНИ! ЕТО ВИ СЕГА ЯЖТЕ БОКЛУЦИТЕ И СИ ТРАЙКАЙТЕ! ЗА ТОВА И В ГНУСОСТАН НЯМА НИКАКВА ПРОМИШЛЕНОСТ, НЯМАМЕ И РИБОПРОИЗВОДСТВО. ГОЛА ВОДА СМЕ !!!!!!!!!

говорят, че тая година нямало много риба по черноморието заради натовското учение. Ама те са злобари и сигурни Пътин лично им превежда сумите.То имаше една песен на Тони Димитрова ..... пълно е морето със рибари, с уКурортисти.... а в морето риба нямаааа.

до сега за 27 години демоСрация не бях чувал за такова изследване. Отказах пилешко,идва ред на рибата,свинското мирише на всичко друго но не и на прасе......

Интересно, при положение, че цял свят ползва моретата и океаните за сметище, излива си в тях всички отпадъци, включително радиокативните, промишлените води от реките и т.н. - вие каква риба очаквате да ядете? Свиквайте с оловото - сега е на промоция "Под опасните стойности!". Децата ни няма да имат този късмет!

От 27 години ДЕМОКРАЦИЯ, 27 ГОДИНИ Изядохме най-големите боклуци насвета. Като поченеш от 40 годишното КРАВЕШКО месо на Ирландския Резерв, та стигнеш до Сухото мляко от Украйна - Чернобилския регион

Грешиш, Мите! Преди това през 60-те години на миналия век първо изядохме воловете, с които се създаваха ТКЗС през 1948- 54 години, после през 80-те години на същия век изядохме племенните стада от расови животни (подобаващо измършавели от глад) внесени и отглеждани за генофонд на българското земеделие. Той бозукът не тръгва от така наречената от вас демокрация! Още като ученик (1975 год) всяка есен съм ходил на селскостопанска бригада (още тогава нямаше работна ръка по селата, не е от вчера), после като войник, после като студент, после като работник, не струпвайте всечки грехове на "демокрацията", най- малкото, защото не знаете какво е демокрация - у нас не я е имало, няма я и най-вероятно няма да я има именно заради такива като теб и мен.

Прощавай, забравих да те питам - знаеш ли като катво е това нещо - волът?

От заглавието първо помислих, че са напълнили Цацата с олово... ама не.

ами нали оттам откъдето идва тая риба натото се настанило трайно и замърсява яко

Цаца с олово продават САМО на българския пазар ! нормално ,нали затова преди 73г.спасихме "братята" ционисти ?!50 хил.ще унищожат една 1336годишна държава с балъци и мафиоти .

Къде е Агенцията по храните?!

в джоба на ционистите .

айде на рибата-а-а-а!!!

А къде е българската риба дето вирее из ''чистото и безопасно'' наше черно море???? Осрахте всичко та и рибите избягаха от тук за да ядем някакви си измислени видове ама водещи се ''бели риби'' ама без характерните кости в тях..цаца дето ми грам не тежи сякаш клечки за зъби са наслагали и замразили...