От „Пирогов“: Шефът вдига администрацията с огромни заплати

Лекари и медицински сестри от "Пирогов" се оплакват, че администрацията в болничното заведение расте за сметка на медицинския персонал.

Обратно в новината

Коментари - От „Пирогов“: Шефът вдига администрацията с огромни заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОРОК. Бедността води до мизерия. След като няма пари тая държава да въведе единна информационна система, то всяко дружество и предприятие се нуждае от писарушки. Е как еднанационална болница да си оформя документацията навреме, за да получава пари за спасение на животи? Още повече, да е издържана документално, законово, юридически тази документация, според която всеки лекар в спешна болница е отговорен правно за загубен живот. Е, вярно е, че не е платен за спасен живот, което е големият срам на Държавата.

Това е емблематична ФАЛШИВА НОВИНА пусната от Миланчо- лекето! Чичото не може да преживее някой друг да управлява Пирогов! Откак уволниха племенника му, който вкара болницата в дългове (откраднаха над 2 милиона) за огромна сума, треска го тресе и плете интриги денонощно!

Увеличаването на администрацията и на неефективен помощен персонал в която и да е сфера на обществения живот е образно казано все едно да закачим на една кола няколко ремаркета и да искаме тя да се движи по-бързо и да е по-стабилна на завоите. И това важи за всяка власт, без значение от цвета й.

Преди десетина години по официални данни имаше около 22000 регистрирани лекари в БЛС. Естествено не се казваше каква част от тях са пенсионери, каква част са административни работници и каква част са практикуващи. В едно ДКЦ например ако има двайсетина щатни лекарски места, като поне 2/3 работят без сестри. Почти толкова е и числеността на административния и помощен персонал, без да се броят санитарките и шофьорите, които получават заплати също от заработката на лекарите. Но с това административната тежест върху лекарите не се изчерпва. А някой знае ли каква е числеността на администрацията в Здравното министерство и регионалните центрове по здравеопазване? Ами прословутата Здравна каса? В Самото начало данните бяха за 4-5 хиляди човека на заплата, като от тогава щата й набъбна, но колко е, едва ли някой гражданин може да разбере. Тази информация естествено е конфединциална както и информацията за заплатите им. Та сега си представете само, когато един лекар ви прегледа или само поговори с Вас, колко човека още чакат да получат своя дял, а това са пари от нашите здравни осигуровки, пари които се чудиме къде отиват. Преди време Здравната реформа се инициира за да се направи здравеопазването по-ефективно. Дали е така, всеки го усеща на свой гръб. Но, не може да бъде иначе, когато броя на хората издържащи се де факто от лекарския труд нараства с пъти, а самите лекари се ангажират с несвойствени за тях дейности. Всеки лекар отделя поне половината до 4/5 от времето си, па и повече за бумажтина, въз основа на която, тия които му взимат парите да му упражняват контрол. А, за малко щях да забравя друг основен консуматор на нашите здравни вноски-фармацевтичните компании . . .

Аз съм програмист и заплатата ми е повече от достатъчна. Донякъде изпитвам срам, че съм възнаграден средно повече от един лекар. Често с извинение към тях (защото считам, че професиата им е интелектуално и морално по-висша от моята) оставям на лекарите (особено свестните - знаем си ги кои са!) по 20, 30, 50 лв. ДОПЪЛНИТЕЛНО, само и само да ги стимулирам по този очевадно порочен начин да останат в Б-я. Знам, че няма човешка система, която не може да бъде развалена, но нека направим нужните саможертви и си оправим здравеопазването, образованието и културата, скъпи българи! Ако успеем, то "светлото" бъдеще ще се появи като страничен ефект от самосебе си.

Ами всеки знае, че партийните кадри (без значение от партията) са 99% некадърници и лентяи. Така, че няма как да ги назначи за хирурзи и за това ги слага за калинки . . . А всеки знае, че партийната поръчка си е партийна поръчка - не изпълняваш ли, мястото ти изстива!

28 години управител не ви се угоди. все сте недоволни който и да дойде.

що се оплаквате бе от човека на ГЕРДЖИКОВ, на ГЕРБ ли искате

ГЕРБ и прави ферберастки назначения, а "ремонтите" са препиране на едни пари за "усвояване".

Типично за Чалгария

Пирогов вече не същият който помним още от времената на Червен кръст ! За отрицателно време го превърнаха в счетоводна къща без сърце! Махнете този безчовечен некадърник! Достатъчни само нелепите оправдания които даваше за пострадалия пред болницата. Този става за партиен секретар и то от 60-те години а не за директор на най-хуманната болница в страната, която е национално съкровище.

от тия, най-бедните, дето ги заварило Освобождението от турско робство и дето са били класи под обикновените от Русе, Троян, Елена, Котел, Казанлък, Карлово, Пловдив, Пазарджик, Панагюрище, Брацигово, Калофер, Копривщица???

.... ОГРОМНИ заплати?

900лв. Сигурно звучи като огромна, на фона на 850 на лекаря, но администраторът няма възможност да получава персонални благодарности. От друга страна, бумажтината, с която трябва да се занимава болницата, за да получи заработеното, не намалява.

Че той и лекарят рядко получава персонални благодарности...освен ако не си ги изкрънка унизителен пазарлък.

.... са тези като на висшите съдии - от 5000 лв. нагоре. 900 лв. за счетоводител или юрист в болница са мизерна заплата.

Сега разбрахте ли защо няма кой да вдигне пострадалия от улицата пред Пирогов? Администраторите нямат правомощия, а лекарите и санитари на щат не са достатъчно.

Взе ми го от клавиатурата. Явно по-вероятно е да уцелиш секретар отколкото лекар в Пирогов.

Партията майка расте (синята комунистическа на Борисов). Раздават се бележки и следва назначение. Държавата е затънала у блатото и няма никакви квалифицирани и платени работни места ама шефски места за сини комунисти има.

го назначиха червените комунисти, а не сините!