Държавата съкращава администрацията

Държавата съкращава администрацията в следващите две години. Това ще стане чрез принципа на споделените услуги.

Обратно в новината

Коментари - Държавата съкращава администрацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще съкратят хората от провинцията, а ще увеличат администрацията в София. И така ще задълбочат кризата и безработицата в страната. Нищо ново под слънцето.

Защо започвате винаги от тези,които работят /счетоводителите/. По-добре вижте колко има по опазване на околната среда,връзки с обществеността,секретарки и какви ли не други длъжности измислени за наши и ваши хора, където нищо не се прави, но за тях не споменавате, защото са партийни назначения.

администрацията освен че е раздута е некомпетентна и не всички ходят редовно на работа да не говорим за култура етика или спазване на дрескод, а закона за държавния служител е пълна пародия и заблуда

Както винаги чиновник от една службица ще бъде преместен на друга. Администрацията трябва да се съкрати 75%, за да могат да навлезат електронните услуги. "Бизнес процесите" протичат през папки, чекмедженца, тетрадки, таблички в Exel или Word на всеки чиновник с различни колонки и различно сортирани и търчане по коридорите с викове "много работа".

какво работи състава на социалното министерство след като от 25г. е пълно със супер бедни, гладни и болни хора просяци по улиците

Че в другите да не би да е по-нормално?

Браво! Тая година да съкратят държавните чиновници на половина и догодина пак на половина и всяка година да е така!

Най-голямата глупост, че администрацията трябва да се съкращава. Как да се съкращава, като процедурите стават все по-сложни и по-сложни, животът става по-сложен и така е в целия свят !? Държавата е една голяма корпорация. Даже по-сложна, с повече нива. И как е в корпорациите - на всеки 3-ма работещи един се занимава с отчитане, координация, придвижване на документи, вземане на решения. Т.е "администрация". Или мениджмънт. Или управление. Все тая. Един на трима ! В сериозни, оптимизирани корпорации, които знаят какво правят. При нас на 7 милиона граждани - 85000 администрация. ! на 100 ! И тези иска още да съкращават .... Няма как да стане. Само хулят чиновниците, за да ги мачкат, да ги държат в страх и да им намаляват заплатите.

трети мандат е министър на администрацията вместо да вика "консултанти" от Световната банка да си извади една статистика - откакто е министър с колко е увеличена държавната администрация за ефективността и няма нужда да се говори. Къде му е електронното правителство, къде е прокламирваното от години обслужване на едно гише? И да вземе първи да се самосъкрати за несправяне с работата.

2/3 са излизни циновнитъ в бг

десетките агенции и комисии какво? И началниците там? Примерно ДЕКВР или т.нар. Комисия за защита на личните данни? Едните воглаве с оня фъфлек са причина да изтичат милиард всяка година, другите не се знае защо изобщо съществуват, че и колко като тях има. Ама не - първо чистачката, касиерката, портиера нали?

....Ако става въпрос за,,връзкарите,, то си прав...Но като проводник на НЕОЛИБЕРАЛНАТА ИДЕОЛОГИЯ//СМЪРТ НА ДЪРЖАВАТА// пак нещо отвратително и пагубно за България ще направите...А ,,връзкарите,, ,тъпи и прости гербери ще останат.

Интересно ми е да видя колко от съкратените ще бъдат членове на управляващата партия или просто администрацията ще се прочисти от неудобните на ГРОБАРИТЕ. Като сте некадърни защо не си събирате багажа и не се разкарахте, последните години напълнихте администрацията с КАЛИНКИ и БРЪМБАРИ и др. твари все членове на мутрнската партия. Нещо за качване на заплати няма ли да споменете или ще качвате само на ГРОБАРИТЕ.

Точно защото са некадърни и корумпирани, няма да си съберат сами багажа и да се разкарат. НИЕ ТРЯБВА ДА ГИ РАЗКАРАМЕ.

Дрън-дрън-дрън ... Ярина! Какви споделени администрации, като по селата не останаха хора, една общинска администрация се намира на десетки или стотици километри от съседната, как ще се правят интервюта, как ще се изпълняват дейностите и по счетоводството, и по човешките ресурси?! Тия новоназначени ще се лашкат постоянно между общините ли, или какво?! Да не би всички в провинциите да са такива корифеи на интернет, че да могат да си вършат работата дистанционно?! Ами ведомости, ами заплати, ами проверки ... Някъде може и да се прави така, но не и у нас - те сега лъжат и мажат, назначават си само своите роднини и съпартийци, ами като вече и не седят там, където работят, някой ще може ли изобщо да му хване края на великите им дела?! Имало едни пет милиона да се дават нашироко на някакви писачи на доклади и прожекти, половината на евро-съветниците, разбира се, другите - на вашите хора, които са избрани да се хрантутят на държавната софра ... А за жалките пенсии, които не стигат за оцеляване по две седмици от четири в месеца пак няма, нали?! Тях ще ги повишава някой си през някоя по-следваща година ... ако останат такива, дето да ги получават ...

Статията е написана некомпетентно. Не се горещи. Макър че си права, в общи линии, правотата ти не идва от това, че разбираш за какво става дума.

при тази ниска безработица защо бюрото по труда е препълнено от бюра и персонал, но какво правят

Този вид съкращения съществуваха още при комунизма. Като дойде ред на съкращения най-напред съкращават чистачки, общи работници и подобни. А в дирекциите по цял ден кафета и клюки и на края тлъсти премии. Погледнете какво е положението в министерствата. Пълно е с отдавна пенсионирани чиновници, несменяеми.За пример ще посоча само МФ, където половината дирекстори са на пенсионна възраст. После се питаме "защо бягат младите от страната". Ако можете отговорете си сами.

Бенчева, в грешка сте. Този "вид" съкращения, ако се прилагат, ще са за първи път в България. Защото отдели като счетоводство, със всичките детайли плащане на заплати.., също част от секторите на човешки ресурси, ЩЕ СТАВАТ ЕДНО, централно звено ЗА ВСИЧКИ министерства. Тази практика се прилага вече на запад от близо седем години. На някои места е успешна, на други, иска често повече работни ресурси, ако не се прилага правилно. Като последното е доста вероятно да се случи и в България...

Всяко съкращаване е съпроводено с назначаването на още безброй нови софиянци на синекурни службици! Умръзна ми да ги хрантутим!

да се коригирам: омръзна ми...

Електронното правителство трябваше да стартира преди 2000 г. От тогава до сега администрацията се е увеличила близо три пъти Трябва да се съкрати с три четвърти Еееееееее разбира се това са нашите и циганските гласове

Габровец, съкращенията трябва да започнат от такива като тебе....тонеядци и клатикурници!

хубаво го казва, но има хора чувствителни и я виж са се стресирали предварително ИЛИ работа да има и за психиатрите. Както казва един еродиран мъж: оставят ли те без работа, то това е равносилно на смърт. Не чета като него много книги, всеки ден е в библиотеката и затова съм пас, но не го пожелавам(1999), сега нещата не са чак за оплакване-поне я магазинерка, я шивачка, я чистачка, я фризьорка(последното , ако ти се отдава, ако не набързо ще ти затворят салона) . Нашият път е на хиляди километри от БГ, но пак ще кажа: не пожелаваме на най-големия душманин да остане без работа...пуста планова икономика, а не всеки има занаят. търсят се най-вече строители и др. ...ел. техници, но повечето се изнесоха извън бг със занаят, а и след дълга безработица. Иначе лично аз бих си дал(и , а ) гласа са Габровиеца. Добър и умен политик и нещо положително има в него/излъчване най-вече. живи и здрави, и каквото дойде

Този път не си познал за габровеца, такива докараха народа до безработица, защото са много "умни"!

А дано, ама надали. Кой после ще гласува за вожда на индианците и измислената му партия?

Ima li xora, koito da proveriavat teksta? Pravopisni ngrechki, Yjasssss!!!!!!!!

Това е споделена услуга.

пфууу най накрая))

Това може да стане. Но е МНОГО трудно и трудоемко и изисква много тестови упражнения ПРЕДИ да заработи. Обикновенно за приложението само при администрацията са нужни около 400 милиона долара. Което за бъгарските условия означава около 150 милиона $, не лева. А според инфото!???, наистина ще стане нещо и то ЩЕ Е БЕЗРЕДИЦА, много опасна, защото става дума за държавни стълбове. Колко ли са враговете на България и колко ли я мразят, че не се разпада по-бързо.

Не знам колко се лапа от корупция, но половината пара за консултации в БГ ги прилапва световната банка, и на тях не мож им отказа консултации, верно, че може би те ги дават ама бая си взимат, поне в няколко и големи неща съм го видял, те не се и крият де

Нищо смислено, перчене и простотия.

Нямало да ги съкращават,а щели да ги преквалифицират за други работни места. С други думи....нема да стават миньори,а друга административна двъжност ще из измислят. Ха сега де????? Дадоха за часове заден....

прикриващи маневри!Номера е, да ги излъжат да гласуват на още едни избори за тях и след това, кой-откъдето е!?И без това икономическото положение на България и демографската и катастрофа са неудържими!

Аз съм работил в държавната администрация. Не искам да говоря за всички и навсякъде, но поне в моята дирекция, хората работеха сравнително малко и можеше да се махнат една четвърт до една трета. Но от друга страна, за тези пари толкова си могат и толкова искат да могат. Хората може да се намалят, но за същата заплата по-кадърен няма да дойде да работи.

Първо да съкрати себе си..

Единствено по наглост и глупост са ненадминати в ГЕРБ и то всички без изключение. Това явно им е заложено още в генезиса - срамно е да си прочел повече книги от Винету или неговия пророк - Цветан Шестте-апартамента. За 3 мандата управление и единадесет години на власт администрацията само се е увеличавала, защо ли не им вярвам. Да отрежат държавните служители, които под строй гласуват за тях е все едно да режат клона, на който седят.

Всичко ще става само в София, на другите места хляб няма да се яде. Там вече на бюро са по двама и трима.

Статията е пълна с правописни грешки! Дир.бг следете ги тези работи!

Това е резултатът от съкращаването на редактор-стилисти и използване на споделени услуги в частния бизнес.

Държавната и общинската администрация трябва да се съкрати наполовина. Храним десетки хиляди хрантутници , които нищо не правят . Само се заяждат с населението и искат подкупи.

ако ти ги храниш, вземи да им увеличиш заплатите. главния архитект на карлуково е на мрз! той и сам ще избяга. не да чака да го съкращават

Съкращаване на администрацията звучи отвратитело безотговорно. Да ги преквалифицират по европейските програми, има разни: "Аз мога" и т.н. След това да им дадат срок от 6 месеца да си намерят работа в частния сектор. Министрите да лобират пред приятелчетата си Домусчиев и Велев, които постоянно рИват за карди, да назначат съкратените чиновници.

Кой ще ги вземе в частния сектор? Те,ако ставаха за нещо,да са там,а не,като колежка,която изгонихме от фирмата,защото не ставаше изобщо за работа,отиде в една община и стана чиновничка

В всяка общинска администрация има хора които вършат истинската работа! Най-неработещи са общинските съветници и кметовете! А сме се нагледали в доста частни фирми дето се оказва че връзкарството е на същото ниво каквото е и в държавната даминистрация. Хайде сега като гледаме частния бизнес в БГ то особено като стигне да не плаща заплати и да се прави на улав. Просто мадамата е отишла на по-сигурното място.

ееее големи Работодатели станахте ама като Ви направим проверка и Ви изкараме нарушенията бързо омеквате бре !!

От както се помня като човек все се съкращава държавната администрация и все се строят нови сгради за нея. Та ако беше имало и грам истина в това досега, да нямаше и един чиновник. Нейсе, време е за подмяна на едни такива с други!

Ха-ха-ха....започваме с по- засилен контрол над паричките и калинките, които ги кльпат. Май се стягаме за още един мандеат, независимо от дивоитиите, които заливат държавата ни! А това без по-яко опъване на юздите няма как да стане!

ключови думи: 2 милиона и половина, половината от които ще отидат у експертите на световната банка... повече не ви трябват обяснения.. а след 10 години още 5 милиона - и пак разпределени така, за да се поправят последиците от предложената реформа.. така се въртят пари по световному!

Има доказана истина. Колкото повече съкращаваш администрацията, тя се разраства повече и то в геометрична прогресия! Особено вярно е за всички правителства на Борисов! За 12 години администрацията се увеличи двойно, въпреки перманентните съкращения!

Иначе как би спечелил изборите? А така от една страна посддръжници са му тези, които зависят от него - калинките в държавната администрация, от друга са циганите, които за кебапче и бира на аванта не за ББ, а за което магаре им каже ще гласуват! А за по-сигурно, и калинките-фирмаджии , на които чрез държавните калинки се наливат едни държавни поръчки, оформят третия стълб на подкрепа на ББ! За другите няма шанс, нито за кинти, нито за власт.

Вицът на деня.

нали щяхте да ги връщате от чужбина, където си имат работа, та да дойдат тук да ги съкратите, нещо си противоречите и ще изгоните и малкото хора, които по погрешка са останали тука.

В България винаги приключва, не с намаляване, а с увеличаване на държавния апарат.И този път ще е така, балона ще се раздува докато се спука.

По- големи безумия не бях чел!!! Има споделени услуги, НО те не са в държавната администрация, никъде по света. Тия дебили пак са чули нещо, но не са го разбрали! Поредната дивотия, пусната миризлива партенка, като целта е да покажем "колко сме прогресивни" и какви "велики" реформи правим. Абе аман от простаци!

Намерили са му цаката земляците - администратори.

Могат да започнат от младите пенсионери, които получават хем заплата, хем пенсия, хем по 10-20 заплати като са се пенсионирали като папкаджии в МО или МВР.

По гламава държава и администрация няма никъде по света.Дъщеря ми починапреди 12г.подадох нужното за наследниците в съвета.Да но те се местили и така до тази година плащах данък на нейно име в най добрия град за живеене Бургас.взех си отпуск ,смъртния акт,платих наново таксата и да се надявам от догодина да не ми бъркат в раната.Абсурдистан,но само за редовните и честни хора.За другите тук е РАЙ.Та ще видим какво ще сътвори този престъпник.

Заглавието няма нищо общо със съдържанието на новината. Няма да я съкращават, а ще ги намърдат на други длъжности, пък за тяхната работа ще се наемат външни фирми на наши хора ... не било компютри, ами компоти и не били изнесени, ами върнати ...

А на бас, че държавната администрация ще се увеличи... това са гласоподаватели на ГЕРБ. Мога да се обзаложа и че депутатските заплати и тези на съдиите ще се увеличат даже със задна дата. Няма нищо по-сигурно от партийната субсидия - дори народа и референдума не могат да я намалчт на 1 лев на глас.

И познайте счетоводните фирми,които ще обслужват държавната администрация с кого ще са свързани...

Не сме въвели поредната европейска практика - споделени услуги в администрацията. Не става въпрос кое е добре за нашата среда, а за поредната европейска мярка/услуга, която да въведем. Разбирате ли разликата? Постоянните реформи от 89 насам доведоха и продължават да водят до разруха. Без никакво надграждане и усъвършенстване. Има само налагане на чужди модели.

Още си чакам електронната здравна карта, вече близо 20 години. Поколения държавни смукатели се пенсионираха с нея, а резултата е зеро.

Картата можеха да ти я дадат още 2001г. И не я чакаш 20 години пич или пичко! 15 години я чакаш, ама освен да дрънкате глупости нищо не правите! ЛИПСАТА НА ЗДРАВНА КАРТА ЕЛЕКТРОННА ЗАВИСИ САМО ТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ЛОБИТО НА ДОКТОРЧЕТАТА!

Много администрация навсякъде, щом и в болниците администрацията е голяма за сметка на докторите, какво да кажем в държавната такава. Общините май бият рекорд, толкова измислени длъжности и големи отпуски и пътуване без пари за сметка на държавата - безплатни карти за градския транспорт на абсолютно всички работещи към Столична община, да не говорим какви пари за дрехи се дават там, да не говорим и за получаваните премиални всяко тримесечие и т.н. От както дойде фАНДЪКА раздута администрация с всички привилегии - до КОГА? В МВР също има бол излишна администрация, при военните в министерството на отбраната абсолютно излишен персонал клатещи си краката и заплати без работа. А колко други министерства и други организации са така, направо парите отиват за заплата на нищо неработещи хора.

ВИЕ МАЙ ИСКАТЕ да се разпусне напълно администрацията и да си правите каквото искате без да има кой да Ви контролира !! Ми то да разпуснат и МВР и да вземем да Ви избием !!