”Кошмар”, ”изумление”, ”исторически поврат” в Германия

Германските вестници се надпреварват в търсенето на силни думи, за да опишат шока от развитието на вчерашните избори, белязани от пробива на крайната десница.

Обратно в новината

Коментари - ”Кошмар”, ”изумление”, ”исторически поврат” в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на плакатите на АзГ, много ме кефят! Може би наистина има Алтернатива за Германия и Германия ще бъде спасена от глобалисткото/фашисткото иго! Изкукалата Меркел е пред задънена улица хахахах

Дали се повтаря историята довела на власт Хитлер?И тогава,след силна американска намеса/доларови кредити/ направиха германия ,,цветуща,, и просперираща...А след 1929 най-силно засегнатата от ,,световната,, криза/инфлация,безработица,подриване устоите на демокрацията и държавата/.....Това основно доведе нацистите/силната ръка/...Сега подобно америчко вмешателство-първо планът маршал и ЕС направиха Германия ВЕЛИКА СИЛА..А после /глобална криза,канцлеракт,бежанци/натресени на Европа от други/,брутална намеса в икономиката/с онези санкции срещу русия/,натрапени политически ангажименти/украйна/,ОГРОМНАТА РАЗЛИКА между двете Германии/въпреки похарчените пари/ и НАТИСКЪТ ЗА НЕОЛИБЕРАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ ще доведат нещата до логичен край.....КРАЙ.

Антихристиянската партия на Меркел победи, жалко за немския народ , за нормалните и работещи семейства!

Едно време се смеехме на вица, че Меркел ще има нужда от помощта на Цв.Цв. при изборите. И така се получи. Сега ще кърши ръце и ще се чуди , как да прави шпагати между зелени, жълти и какви ли не партии. А можеше едни добри хора да й помогнат да направи без усилие 40 или 50 процента. Хубаво е да се учиш от челния бандитски опит!

Съд за Меркел, това искат крайнодесните в Германия!

А геманските политолози и политици какво очакваха да се случи след всичко, което германците трябваше да преглътнат с тази инсценирана бежанска криза и поведението на турчетата-гастербайтери?! Дърпаха дявола за опашката, сега си скубят косите. Колкото до отношението на десните към антируските санкции, то е много показателно и е допълнителен пирон в ковчега.

Най-подходящия канцлер за Германия е Горбачов. Нека и на вас ви докара "демокрацията" (нашата) та да видите как се "живее"!!!

Pesh0

НА митинг в германия скандираха . Путин във берлин меркел във москва

Че тя Германия не е същата от няколко години насам...

с какво евентуална дори пълна победа на АзГ ще подобри вашето нещастно положение на неграмотни нефелничета, та се радвате толкова ???

чиба,бе

И дира, следващият ми коментар не е извън темата, и не е спам...!!!

Интересно е, че на "спонтанните" протести срещу АзГ, най-дейни на кадрите са недорасли, но с изключително голям "сърбогъз" миньончета, които явно са пристрастени към онождане от "мути" орките...!!! :::))) Ха, ха, ха...!!! :::))) Дааа...!!!

имаш право 100%

Значи щом искам да живея в чиста подредена държава,да живея спокойно,а не в кочина ,обграден от миризливи,престъпни ,мръсни,мързеливи,неграмотни,крадливи субекти,съм националист.Но аз мисля,че това ,което искам не е лошо.И всички нормални ?Значи нормалните са националисти.Не разбраха ли евроолигофрените,че Господ е създал расите разделени.Защо ли?

...и понеже гледам че 'наште'Тук - Пак Д'Съ ошумоляват у камъша : - що Следва я ?! тез командировани Навсякъде зулумаджии(ки) на ДнешенКремъл : --> Със Сабя ли Ще ги КОЛ..ииит ил Със топ Ще ги ГЪРМ...тиит ?!

Хората, по-точно немците, искат просто да живеят в мир и спокойствие, и да отглеждат децата си без да се притесняват, че ще бъдат изнасилени, ограбени и убити от някоя средновековно животно.........Това са все неща които ислями мюслитата им отнеха.

Да и затова си "избраха" отново луда.а бабичка.........

БРЦК

Нищо не се е промнило. Меркел пак ще си твори зулуми, АзГ ще писка и ще прави шоу в бундестага, а германците ще си останат окупирани от САЩ и заплашени от 50те американски атомни бомби на своя територия. И ако не слушкат - ще ги изкарат нацисти и ще ги заплашат с ембарго и санкции.

Да бе, наистина си е за изумление изборният резултат на фона на това, което се случва в Германия през последните няколко години. Такава изненада, кой можеше да го предположи? ;-)

Журналистите пак объркаха лявото и дясното. По традиция "десни" наричаме партиите, които защитават интересите на капитала, на предприемачите. В което няма нищо лошо, закъде без тях ! Но Алтернатива за Германия си е патриотична партия. На нея могат да симпатизират и хора от националния капитал, предприемачи, дребни собственици, така и работници, наемни служители. Германия е родина на всички. Сега важното е да се отстрани опасността за нацията. Социалните спорове може да останат за след това. Същото е по цяла Европа. В момента националните държави има проблем, те трябва да бъдат защитени ! И проблемът го създаде Меркел. Та хич не ми е жал, нека се мъчи, заслужи си го с глупава политика и глупави приказки.

И верно, ще констатирате,че Ангела Меркел направи Германия най-добрата държава за живеене в целия свят.

Ангела Меркел направи така, че кошчета с боклук да се вечно пълни и оттам да се разнася воня, направи така, че жените да се страхуват да минават вечер през парковете, направи така, че хората да плащат за неща, които не ползват (напр. радиоточка) и още, и още, и още неща наречени Solidaritat! Ама нещо май им писна на обикновените германци ...

Беше най-добрата .Сега с мигрантската измет ще тръгне бързо надолу.Да са им честити приматите.

ех,тези грантове...

БМВ си е БМВ, Меркел си е Меркел!!! Меркел пак е на власт, а германските БМВ и Мерцедес си остават мечта за всеки бял човек на планетата, като изключим тези ''най-белите'' с многомилионните банкови сметки :))) ГЕРМАНИЯ Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКОГА, БЛАГОДАРЕНИЯ НА ФРАУ МЕРКЕЛ!!!

беше

''БМВ си е БМВ''Вероятно дори и катастрофирало.

въпреки меркел.....

Поставено е началото на четвъртия Райх! Пожелавам им успех във възстановяване на държавата им и изгонването на продажните им политици!

ШикФронтално : де-факто Идентитетът между АзГ, 'наште' 'патриоти' и Френския'национален'фронт - Изказва Всичко. ------ ДнешенКремъл прекали. ....а Дали&Кога Мъдреците-с-Брадите Ше го таковат - НЕ знам... Воистине НЕ знам.

санитарите...бързо!!!

Гостите на баба Меркел я провалиха.Ако не бяха толкова нагли,Алтернатива нямаше да има този резултат.Сега бабет ще управлява с либерали и зелени-ще защитава правата на гейовете,охлювите,мравките,храстите.

Явно и швабите са "умни" колкоро нашите избиратели! Честито овце! Ще ви довършим, а после ще си гледаме старините на някой спокоен остров!

Голямо гайле са ми германците след изборите.

Картите отдавна са разбъркани.Защо се чудите?Този хаос по целият свят е създаден с ясна цел.Не ги слушайте какво говорят и обещават,а гледайте какво правят.Най-лошото е,че човечеството е в капан.Нека да си говорят,че всичко зависило от нас/хората/.Какво да зависи от хора,които даже нямат права.

На платените козяци и останалата европасмина, предлагам да се поинтересуват в нета и туба за така наречените "NO-GO ZONES" в така любимия им Гейсъюз. Зони, или по точно анклави на ислямисти, джихадисти, наркопласьори, банди и т.н, където полицията не смее да стъпи, а белия човек рискува живота си ако влезе там! И такива зони, а по точно анклави започват да стават все повече в големите градове на Западна Европа. Примери колкото щеш, като квартала Беленбек, където ще видиш повече бурки, отколкото бели хора.в И то благодарение на малоумната еврокенефска толераска и педераска политика на Бабуля Меркел Фередже Хабиб, и скапаните чиновничета еврогейчета в Брюксел! Затова и немците казаха..НЕ!

Даже не знаеш как се казва квартала

Ти за квартала не ми говори, кажи ми прочете ли NO GO ZONES?

Колко странно националистическа партия да не подкрепя санкциите срещу Русия и да не осъди анексирането на Крим. Странно защо всички "националисти" и "патриоти" в Европа са все русофили.

....т.е.точь-в-точь как 'наште' 'патриоти' ...което Изказва Всичко.

Може да е странно за вас соросоидите, но за националистите е нормално да защитават интересите на страната си, а не интересите на външни сили! Германия няма никакъв интерес от конфронтация с Русия, а може да спечели много от сътрудничеството си с нея! Освен това германците още си спомнят, че страната им бе почти унищожена последният път, когато водиха война срещу Русия, и не биха искали това да се повтори пак! И накрая, що се отнася до Крим, той се присъедини към Русия чрез референдум, по волята на мнозинството от хората, живеещи там, и без никакво насилие! Сравни това с анексирането на Косово от американците, които бомбандираха близо 3 месеца Сърбия, за да принудят сърбите да дадат автономия на Косово, след това албанците там извършиха етническо прочистване, и изгониха почти всички сърби от областта, и накрая "парламента" на Косово си гласува независимост, която веднага бе призната от САЩ и техните васали! Или сравни американското "освобождение" на Ирак, където американците избиха стотици хиляди цивилни, и днес страната е в руини!

Ну садись, 'наш' З.Адунайшиткин !

Вероятно е, следващите Кошмар, изумление, исторически поврат да са в Австрия на изборите 15 октомври.

Европейци, нека всички заедно да забием звънтящо-полифоничен шамар в мерзко-разкривения сурат на АзГ, която иска да прокара перверзно-брутален закон, задължаващ всички смирено- честни, духовно-девствени женици да се чекнат и кекнат по бикини из мръсните улици на Германия, на работното място, в училища, учреждения, по села и паланки!!! АзГ иска да задължи всички учителки да заработват в училищата по бикини и по този начин да разврати морално-етичните наклонности на германските ученици. Докато за учителката по бикини в началния курс важи народната сентенция "иди-доди" , то последствията от подобни сцени за пубертиращо- мутищите олигофрени от прогимназията и гимназията, които и без това мастурбират хищнически по класните стаи и тоалетните, са просто ужасяващи. Представете си как би се чувствала една скромна учителка по бикини в час по физика, изложена на впитите в нея сластни погледи на пощуряло-възбудените пичлемета, които вместо да се занимават с физически закони най-нагло задоволяват долнопробните си физически потребности и мерзки инстинкти. По този начин АзГ иска да индиктринира отрано немските младежи като ги превърне в послушни зомбита-последователи на радикално-ксенофобските си уклони и въждекения !!! Позор!!!! Das ist Schweine!!!

leck meine arsch...

За кликата, която прокарва в Германия, а оттам и в Европа античевишките глобалистки правиле, или за нормалните хора? Докога ДИРът, а и всички медии тук ще припяват на хиларските медии от САЩ! Правдата на света не може да се скрие с демагогия и фалшиви новини, с демонизиране на всички, които не следват Вашингтон и не искат бурки и мангали в дома си!

Сгромолясването можеше да бъде и по голямо. Само две партии са довлни от резултатите. Алтернативната партия е трета сила и има 94 места. А FDP се върнаха не само в Парламента, но и във властта. Знайно е, че те са истинските лобисти на големия капитал. Ех, ако Меркел можеше да не провежда изборите, щеше да си спести главоболията! ... Да ама демокрацията го изискваше.

Едно към едно като в България.И Боко и Бабет с по 30% подкрепа от гласуващите.Беззъби социалисти и шарен политически сектор който не успява да се обедини и да омете тези "многомандатници "втръснали на всички .

Значи АзГ са фашисти, расисти и националисти, само защото искат справедливост за Германия.Ще ги призная за такива, само ако видя в някой град от Саудитска Арабия, Либия, Египет,Индонезия или Малайзия започването на сесия на градския съвет да започва с Християнска проповед, като е в Олдъм,Манчестър и кмета на този град да е християнин.До тогава обаче, ще съм на страната на справедливоста и АзГ.Ще съм за европейски имена и порядки за всеки гражданин на европейския съюз.Ще съм против тези от Парижкия квартал Сен Дени с бради и мюсюлманска наглост.Ще съм за бикини и против бурки, независимо от цената която трябва да се плати и средствата които ще се използват против ислямизацията на Европа.

Голема радост изразяват накои от вас, че "традиционните партии на Меркел и Шулц си отивали". И на какво се рАДВАТЕ, ДЕБИЛИ? нА ИДВАНЕТО НА ЗЕЛЕНИТЕ, С КОИТО ЩЕ ДОЙДАТ в парламенъа турците в Германия? Е тогава вече няма на какво да се радвате.

Турците са вече там и участват активно в политиката. Немците вече не обръщат внимание на този факт.

Ама от партиите на Меркел и Шулц ли са влезли в Бундестага?

За пореден път се убеждавам, че политиците като вземат властта се превръщат в самовлюбени нарциси с болни мозъци. Анджи, Боко, Путин... Затова трябва да има забрана за повече от 2 последователни мандата, както е в САЩ.

в САЩ от 100 години управляват 2 фамилии

НАМЕРИЛ КОЙ ДА ДАДЕ ЗА ПРИМЕР!!! САЩ ПРИКЛЮЧИХА С ДЕМОКРАЦИЯТА-ОТДАВНА!!!САМО ТИ НЕ ГО РАЗБРА!

СПОНТАННИ МИТИНГИ и протести! Айде, де! Баш от уялите се немци .

Странна напаст са политческите партии от цял свят, като се осерат винаги някой друг им е виновен и започват с едни гръмки фрази и лъжи, вместо да си признаят просто се о....ме и толкова си можем.

баба Меркел казала да сме толерантни, да помагаме на бедните, гладните, слабите, а нас кучета ни яли. Да бе да - между 1000 или 5000 мигранти всичките прекрасни, добри, мили. Няма и един крадец, убиец, изнасилвач. Това имперично не е верно - имперично - основано на опита.Само питам - защо не си осинови две-три сирачета.

"имперично" няма как да бъде вярно, но за "емпирично" можем да поспорим :)

На швабите, най-после им дойде акъла! Не говорим за фашизъм или национализъм, а за нежеланието на хората да се толерира либерастията, педерастията и толерастията! Все пак, всеки човек трябва да обича родината си и да я защитава от всевъзможни навлеци от Африка, Азияи Близкия Изток , които не искат да приемат съответната европейска култура и начин на живот! На немците им дойде до гуша! И решиха да кажат просто...НЕ! СТИГА ПОВЕЧЕ ТОЛЕРАСТИЯ РАЗРУШАВАЩА ЕВРОПА! Аз лично, нямам нищо против бежанците които са със светски мироглед, имат образование и професия, и са готови да работят за благото на новите си родини. Но определено не толерирам, всякаква измет, която си мисли че идва в Европа за да не работи, да се хрантури и да получава всичко на готово, и да кара всички да се съобразяват с религията и свойто свинско поведение и отношение към жените! Такива отрепки нямат място в Европа!

на дойчовците. Те са достатъчно богати. Нека си приемат орките - не работат и не искат - това да стваш рано, да ходиш от 8 ч. на работа за осем часа, да се връщаш по тъмно и пак се върти всеки ден същото - това го няма. Те спят до късно, пият кафе, разхождат се и пак пият кафе, ядат, е..ът , спят и пак отначало. Верно - не всичмки - от 100 - пет--шест да са като немците другите - виж по горе.

И случвало се е каквото ще се случва и нищо ново под слънцето ;)

Тези са аналог на нашите атакисти. Нищо повече. Успеха им се дължи единствено на проблемите, причинени от орките. Много приказки и никави решения.

Интересно!Ще видим какво ще стане! Да ви кажа честно, крайно време е да спрем да се вълнуваме от тях толкова много, крайно време е да започнем да се вълнуваме от нас си и от нашите проблеми. Да, не сме изолирани от света, за да го игнорираме, но е безкрайно грешно да съществуват дрязги между нас по повод която и да е друга държава - Германия, САЩ, Русия .... все едно, те си имат техните проблеми, да си ги решават, ние имаме нашите - крайно време е да започнем да ги решаваме, умно и единствено съобразявайки се със собствените си интереси, а не с тези на Германия, САЩ, Русия и т.н., както правят те.

"Кошмар", "изумление", "исторически поврат"... Ционистите и лихварите май бавно сгряват, че всичките им утопии за "нов световен ред", "богоизбраност" и превръщане на човечеството в "биомаса", неумолимо изтичат в канала на историята! Тепърва ще ги чакат още по- големи кошмари и изумления! Много бързо си повярваха,че са изградили хилядолетния еврейски райх върху планетата и са превърнали хората в гои! Да, ама не! Историята добре показва какво се случва с подобни мераци и как неминуемо всяка една диктатура свършва с ужасен крах!

Бе на тия олигофрени западняците и краварите, навсякъде им се привиждат руснаци! Баси болните мозъци!Все квичат руснаците са виновни, руснаците са виновни....А доказателства...КРЪГЛА НУЛА!

Отвън Германия изглежда прекрасно - стабилна икономика, високи доходи, железни закони, красиви и подредени градове... Но... Разходете се до Дуисбург, Гелзенкирхен, Бохум, Дортмунд, части на Берлин, Кьолн, Хамбург, Дюселдорф и ще се убедите, че Германия вече не е същата. 80% от германците все още не усещат проблемите и продължават по традиция да си гласуват за ХДС, СПД, Зелените... Но след 15-20 години мръсотията, несигурността, престъпленията, тълпите араби и роми ще засегнат и тях! Просто количествените натрупвания водят до качествени изменения...

Ти си единствения достоен опонент опитващ се да говори с факти, но САЩ спасиха Германия веднъж, сега ще го сторят отново, тя и любимата ти Русия отвън изглежда добре, но я се разходи из москва вечер... Германия е велика страна и подкрепата на САЩ ще се изправи на крака, въпреки удара, който получи от хибридната атака на Путин.

разхождала вечер из Москва. Красив град, добре осветен и добре охраняван. Според Вас какво трябваше да видя?

Аз харесвам много Германия. Ходя там често и не спирам да се възхищавам от това, което са направили. Въпреки, че не са най-добрите дизайнери в света (по презумпция отстъпват на италианци, французи...), те са направили чудеса! А за чара на Шварцвалд и Бавария всякакви думи са излишни! В пъти е по-добре от САЩ и Канада, където всичко е натруфено и мегаломанско! Но просто когато населението на Германия стане 30-40% от африкански и арабски произход (това не е популизъм, просто демографска статистика) е абсурд Германия да запази сегашния си облик! Погледнете каква е ситуацията в Бразилия, ЮАР - престъпност, бедност, беззаконие... А германските закони са много меки - те са направени с презумпцията, че 98% от хората са коректни и почтени...

ко се пишеш уса гражданин като сам сигурен че си от долно нанагорнище и едва ли си излизал от бг

USA гражданина, кога за последно се разхождахте по улиците на Москва през нощта?Или си пишем, колкото да не заспим, или съжалявате, че не са ви ощастливили behind.Бъдете сигурни, че възможноста да бъдете сексуално отбелязан е по-висока в някои квартали на иначе достойните европейски столици и градове.Включително в столицата на ЕС.

Какъв Путин сънува този маймун ? Вие USA гражданите сте най-тъпото семе което е виждало човечеството ! Прост си че не се виждаш от цокалото ! Германците са така развити че не искат черни и чаршафи !

Меркел си отива, за добро или за лошо, стига и толкова. Браво на алтернативата.

Стандартните партии на Меркел и Шулц губят подкрепа. Това е пробив в статуквото на Германия. Социалдемократите са направо разгромени, но Шулц не подава оставка. Четири малки партии, озъбени като вълчета, се добраха до Бундестага. Всъщност АзаГ не е малка ?!?!?!? Важно - Руска намеса не се забелязва на изборите

Шулц е като Станишев, или обратното ... Ще яде бой много пъти и накрая ще избяга.