Кола блъсна 8-годишно момиче с бебе в ръце, в болница са

8-годишно момиченце и неговата сестричка - едва на 1 годинка, са били блъснати и тежко ранени от автомобил по пътя Айтос-Карнобат, край ресторант "Градина".

Обратно в новината

Коментари - Кола блъсна 8-годишно момиче с бебе в ръце, в болница са | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз не познавам района, но погледнах на гъгъл картите. Ресторанта е точно на 2 км след табелата за край на Айтос в посока Карнобат. Някой писа за пешеходна пътека, но не се вижда никаква следа от пешеходна пътека, не се вижда и знак за такава. Има ограничение от 60км. Паркирани коли и от двете страни - т.е. никаква видимост около пътя. Жалко за детето, но наистина от тоя етност пресичат все едно са базсмъртниа, а ако е носила друго дете на ръце това може допълнително да и пречи да види колата.

Не са деца, чаавета са! Разликата е като от кон до кокошка.

8 год. момиче с дете на ръце, Айтос, край ресторанта... дали само аз си мисля, че са циганета. И дали майка им не е за утепване, да я питам как така ги е пуснала.

Много ѝ пука... Сигурно се е помпила със съседа за нова двойка чавета.

газете се наред тъпи парчета, БГ шофьори....

интересно че, когато кирил маричков уби жена с колата си беше оневинен. съпругата на пантелей пачов уби човек на пешеходна пътека и също беше оневинена. снахата на небезизвестния киров - анелия удари човек на пешеходна пътека и също не беше виновна. там даже се потули. значи всички сме равни ама има и по-равни

До колкото знам Кирил Маричков е получил ефективна присъда и си я изтърпял.

НЕ Е !

Искрено се надявам да почнеш да си пиеш лекарствата! Точно в тази ситуация, мисля, че няма място нито за комунисти, нито за соросоиди. Лично мен, комунистите ще ме нарекат соросоид, но в моите очи вие сте идиот.

по родните пътища или рокери щете тормозят с 300 км/ч, или колоездачи си правят преходи, или пешеходци си пресичат където си искат. и така ще бъде докато все шофьорите ще са виновни

или пък пресичат овце, говеда, свине, ... или коне и магарета безпризорни... за каруците да не говорим...

Прави впечатление квалификацията "несъобразена скорост", вместо "превишена скорост". Това означава, че човекът се е движил с разрешена за участъка скорост. Следователно за бой са минцифайките, за които е важно да напишат акт, обосновавайки се с нещо имагинерно и налично единствено в техните глави. Крайно време е да се поясни, че съобразена скорост е такава в рамките на разрешената за участъка. За спорещите - има специални указателни табели, които въвеждат условно ограничение на скоростта , в зависимост от времето, напр. при сняг или дъжд !!! Крайно време е да се отнеме възможността слабограмотни шапкари да тормозят хората, които спазват правилата.

пешеходец - българин циганин, руснак, американец, германец... щом пресича НЕ на пешеходна пътека е виновен. това трябва да се афишира, та да се озаптят малко безотговорните пешеходци. понятие несъобразена скорост НЯМА!

Никъде не споменавам етнос! А понятието "несъобразена скорост" се изпо,лзва от родните шапкари за всяка една ситуация, в която се чудят как да се обосноват. Най-честият случай - яма на пътя, спукана гума, шофьорът е виновен, защото карал с "несъобразена скорост", а не отговорникът за пътя (най-често някоя община) за това, че има дупка, където не трябва, а и не са поставени нужните предупредителни знаци и/или ограждения.

И ако е на 8г пак ли е виновен пешеходеца?

Особено тези, които спазват правилата и убиват деца на пътя!

Случват се инциденти, за които шофьорът няма как да реагира. Вероятно не ви се е случвало на платното пред вас да изтича човек (по каква причина - никой не може да каже. Може и да иска да се самоубие). Няма как да реагирате адекватно. За това има правила както за шофьорите, така и за пешеходците. Не може едни да спазват правилата и да са виновни, защото други не признават правила и правят каквото си поискат.

циганска работа

Циганли ли са?

От МВР, вероятно са се опитали да установят самоличността на пострадалите деца, вероятно са стигнали до верния резултат от теста за родственост на децата, открили са техните родители и т. н. Но за медиите са дали единствено сензационната информация, която медиите искат да чуят. В крайна сметка, до нас стига винаги половинчата и почти неразгадаема "информация", даваща простор на всякакви въображения. Снимките на деца, правилно не се публикуват. Но не срещнах в стстията никъде, каква отговорност са поели родителите, отговорни за тези деца. А фантазията може да фабрикува всякакви тъпотии, като етнически специфики, конспиративни теории и какво ли не. А дали не са били бебе с майка си, дали майката не е бременна с друго и т. н... Простотии, породени от некадърна журналистика (или просто -поръчкова)

8 годишно дете тежи около 20 кг, а 1-годишно около 10 кг. Сега си ме представете мен 70 кг, как съм хванал в ръцете си нещо 35 кила - тоест половината от моето тегло и пресичам оживен междуградски път със скоростта на охлюв, то иначе няма как. После кой виновен? Впрочем къде са били родителите на малките ромчета? Не е ли подсъдимо , че са си оставили децата на тоя път? До кога ще насърчаваме ромската безсъвестност към собствените им деца? Ако оставя моето 8-годишно само вкъщи за 15 минути и социалните имат право да ми го вземат. Тука какви мерки вземаме???

Радост за простолюдието в Булгаристан - блъснали са деца на 8 г и 1 г. евентуално циганчета макар и никаде да не пище, че е така, т.е. може да са българчета. Достигнахте дъното, няма накъде повече.

Не прочетох по-надолу от Вашия коментар, защото той ме ориентира в предишните. Знаете ли, не е радост, а гнявм, това което хората изпитват, истински непресторен гняв, към безотговорността на циганите, към безхаберието им към всичко, но и към нахалството им, когато са направили нещо безкрайно безотговорно, да търсят виновника другаде. Според вас каква националност е дете на 8 години, на което е поверено да пренася по оживен междуградски път 1 годишно дете на ръце!?!? Това що за малоумщина е, къде са родителите и защо детето носи другото дете? Еми писна ми! Наистина. На циганите не им пука за живота на децата им, но после ние плащаме - плащаме лечения, плащаме съдилища и т.н. и т.н., а нещастника, който ги е блъснал, ще плаща със съвестта си цял живот, защото от тъпата новина не става ясно и при какви обстоятелства ги е блъснал, защо не ги е видял и т.н. Няма нормален човек, който зорлем да блъсне дете с друго дете на ръце. Така че, пак ще се повторя, не е радост, това е гняв и бяс у хората, защото им писна.

Още по времето на соца бях чувал за това как циганета влачат бебе в кашон и го оставят насред пътя до като някойм шофьор не прегази кашона. После ела да видиш какво става.....изскача цяла тумба цигани ;)

Те и сега ги правят подобни. Изкачат през нощта пред коли изневиделица и ако ги блъснеш - гледай какво става, то не е изнудване не е чудо. Писна ми от тая нагла сган. И, благодаря, че споделихте една истина за тях по времето на соц-а, защото ми писна да слушам, видите би тогава колко били послушни. Интересно, ако тогава са били послушни, защо сега не са, защо тогава не са били превъзпитани. Защото и тогава не са били послушни, точно както сега. Просто тогава лоши новини по вестниците и телевизията не се съобщаваха, беше забранено.

Няма какво да чуваш - в селото на дядо ми един човек лежа точно за такова нещо: Вижда циганета влачат с някаква връв кашон по пътя и като виждат камиона го завъртат/засилват право към гумите му. Спира, но късно - вътре е имало бебе. Все още, след затвора, плаща на родителите, а те през това време са направили друго...

Затова българските пътища са пързалки за убийци. тука има две деца с опасност за живота, но за форумен Ганьо проблем няма, защото били от етноса. Ганьо за германеца също е от етноса, но ако децата на Ганьо са блъснати в Германия, наш Ганьо ще реве до небето. Има закони! И те са за всички, не само за тези с тази или онази боя. Днес са 2 циганчета, утре вашите деца. Но човек, който няма жал за човешкия живот, завинаги остава такъв, по-ниско от всяко животно

И понеже си дал Германия и германците за пример, стигни до края в разсъжденията и предположенията си: Представи си 8 г. германче с 1 г. бебе на ръце, непридружено от възрастен, да пресича междуградски път само! Разсъждавай сега по-нататък!

Няма значение дали е само дете,дядо, баба, заек или куче..Шофьорът си носи отговорност и е длъжен да следи за всичко на пътя..Шофьор обаче, а това е различно от ганьовски малоумник зад волан

И какво нататък, Пипи? Ще оневинят шофьора може би? Или ще му спестят присъдата? Ще набият родителите? Ако твойте деца бяха на тоя път? Питам, защото с деца на път всичко се случва. Преди една година мой познат спира с колата с 2 деца на междуградски път на обозначено за спиране място да се изпикае големия му син. Другото му дете на 6г излиза от колата и право на пътя да минел от другата страна, той там да пикаел. За щастие няма пострадали, но това се случва. Днес с цигане, утре с твоето дете!

Прав си, пич - сега трябва и магистралата да почнат да пресичат така - с невръстни деца на ръце...

Искрено се надявам един ден да ви наврем вас соросоидите да съществувате в гетата заедно с мангалите които толкова защитавате. Да емнат дъщерите ви на 8 г. Тъпанари.

Те от гета идват, ти с гета ги плашиш

Да се линчува публично тая гад

Това идиотско определение лишава от логика всяко поведение на пътя.Циганетата натирени да се шляят дето не им е работа ще отворят беля на човека.

Щом искаш да е така - OK, но ТИ им плащай детските - докато станат цигани!

Поредната Българска селяния на пътя- селянин да кара бясно кола. Този селянин притежавал ли е щофьорска книжка? В селата най-много обичат да карат с бясна скорост хора, които не притежават шофьрска книжка.

Я върви да раждаш вместо да се занимаваш с неща които не разбираш!

Тия форумните са ялови.Освен телефони нищо друго не признават.

Чавете нанайси феродо! Жалко за шофьора, сега ще му съкратят живота с 10-на г.

Какво значи несъобразена скорост при липса на видими проблеми като мъгла, дъжд и т.н. Разрешена е 90км/ч. Точка. Може ли всеки шофьор да се тътри с 20км/ч за всеки случай?!

Не може, ТРЯБВА!!! Това е населено място. Има горски пътища - да ходи да вдига каквато скорост иска и да халосва едър рогат добитък да му премазва колата като е голям куражлия.

Кое е населено място! Става дума за случка на междуградски път! Хайде спрете да се заяждате, заради самото заяждане. Моля, кажете ми с колко карате в града? С 5 км./ч? Разрешената е 40-50, според зависи и знаците. Но и с 40, може да удариш лошо дете. Спрете да истерясвате, а започнете да пазите децата си и да не им давате да играят на улицата или да пренасят братята и сестрите си по междуградски пътища. Има детски площадки за игра, има и колички за пернасяне на деца, а ако държите да е на ръце, то моля носете си го вие, не е нужно да съсипвате кръста на детето си от малко.

Дано се оправят децата и всичко да е наред. Съчувствам и на водача, дори да не е карал с превишена скорост, ще го изкарат виновен.

Няма да го "изкарат", той си е виновен. И да не е карал с превишена скорост пак е бил длъжен да гледа !

Абдал! Шосето не е място за разходки на деца.Къде е майка им? Да и ги отнемат.

Хайде малко по-сериозно. За да са живи и двете деца, скоростта не е била превишена. Несъобразена я водят, защото ЗДвП е закон, според който по презумпция шофьорът винаги е виновен! Дано се оправят децата!

Господа редактори,правете разлика между ПТП и катастрофа.В този случай с малките деца,става дума за ПТП.

да помага на децата и да се възтановят по-бързо! Все забравяме, че "децата нямат спирачки"!Пък и щом има ресторант, мотел, бензиностанция, скоростта трябва да се намали, защото просто там има повече хора!

не намесвай Бог в историите на циганите. Факт е, че хвърлят деца пред колите.

сигурно няма български шофьор, на който да не са се изправяли косите от непрестаннните им и ежедневни цигании на пътя-"шофьори" с фалшиви книжки, каруци, чавета, шматкащи се между колите дори на високоскоростни и натоварени участъци. като върхът на сладоледената им цигания е нарочното бутане на деца, за да изнудват след инцидент. хайде, холан. на всичкото отгоре, ако беше български родителят на тия двете, щяха да му потърсят справедлива отговорност като на родител. само че историята е циганска-законите не важат за тия. юридическите закони, не законите на физиката обаче!

И кой е виновен, м?- Държавата и нейните органи, които обикновено стачкуват за по високи заплати, а тиквата вместо да се занимава с вътрешния разпад на кочината дето управлява се прави на обединител на балканите хахахахаахахахахах

Ай, стига с тая държава! Тия чавета са се пръкнали от "родители", които пет пари не дават за тяхното здраве, безопасност и живот. Но виж, "държавата", т.е ние, ще платим за лечението им, не се и съмнявай.

Осемгодишна пресича на междуградски път с бебе на ръце. Еми, и аз да съм, не знам дали ще мога да спра.

За такива гадове-доживотна присъда!Смърт за тези които измислят законите- откуп или парична гаранция!!!

Направих забележка на един циганин, че децата му играят на пътя след завой и може някоя кола да ги удари. Отговорът беше: "Те нека да убият някое пък да видиш как ще ми платят." Но и закона трябва да се спазва.

цигани

Какво предвижда закона за защита на детето, за оставяне на деца, в толкова ранна възраст, без надзор? Какво предвижда закона за движение по пътищата, за неспазване на знак за ограничение на скороста, е ясно.

защото така са описани в сумати закони и наредби наложени от чужбина че живеят пасторално! Сиреч могат да правят каквото си искат! А и да не забравяме са гласодаватели на ГЕРБ, БСП и ДПС!

Хайде сега, а сънародника си Иванчо, стар и изпитан демократ за силна Бългаиря няма ли ад изберат, бе!?

"...8-годишно момиче с бебе в ръце..." Момичето тренира, зер наближава да навърши 11 години...

Деца без надзор на пътя. Явно като имаш още 7-8 чавенца ги оставяш на естествения подбор. Да питаш след като неграмотните им родители не са на работа аджеба къде са били в този момент? А) берат жилязу, Б) берат грозде у чужда вила, ама то не е на никого щото сами са го намерили, В) работят по наследник номер 9

Истината е, че хора на възраст над 45-50г. масово да не кажа всички, но почти всички, съсипват държавата и пречат на младите. Цигните са друга тема и не искам да я засягам, тъй като колкото и да съм расист вчера в една болница срещнах семейство цигани, които колкото и да не ви се вярва бяха много по-хора от докторите и от другите българи около нас. Да не говорим, че ми се плаче след този случай. Та по темата - възрастните хора на 90% се наливат с алкохол и пречат. Карат като тъпунгери и само сочат младите с пръст. Чакат да им отстъпиш място, а са готови да те избутат най-грубо и нагло, докато си чакаш реда с бебе в ръце. На 30г. съм и ми омръзна от наглеци, отгледани в комунизъм. За мен 90% от възрастните хора не са никакъв пример!

На 45 г. хората ти се струват стари, а ти на 30 г. си млад? Че тя разликата не е особено голяма. След 15 години ще спреш ли да шофираш, МЛАДЕЖО?

На 45 г. съм. Алкохол не пия. Активен шофьор съм, без ПТП, не съм костенурка на пътя, не съм и нинджа. Защо ли сутринта в автобус на градския транспорт не ползвах свободно място за сядане с презумцията, че друг пътник може би ще има по- голяма нужда да го ползва?! Но искам да ви се оплача: едвам- едвам се "дотътрих с бастунчето" на работа. Тъй като съм вече на достолепна възраст и не искам да не преча на младите 30 годишни, дали да не се пенсионирам по старост?! Г-н Владо Данков, това ваше тъпо изказване не мога да асимилирам. Чудя се, дали да се засегна, но повече смях ме напушва- хихихи. РР: "ви" и "ваше" целенасочено са с малки букви, да уточня все пак. Сигурна съм, че ще се сетите защо, нали не сте "тъпунгер"!

Много си просТ

Това държание, което описваш, е типично за дребните мошеници, тези, занимавали се преди години с далавери, не плащали данъци, или пък за някои мутри, биячи и т.н. До преди 10-на, даже до преди няклоко години, те са имали "доходоносен бизнес", но най-вече със смяната на политическите партии и съответно чадърите над сенчестия бизнес, те са били прецакани. Сега се държат така, като един вид отмъщават за това, че не могат да продължат да си правят далаверите... И именно тези хора са най-вече от поколението на 45-50 годишните - преди около 10-на години те са били най-активната част от обществото, но възможностите и условията тогава не предлагаха други алтернативи за изграждане на кариера, забогатяване... Същевременно това поколение е най-прецаканото и изгубеното в следствие на т.нар. преход. Хем активните му години съвпадаха с най-бурните събития на прехода, хем точно маалко преди да влезем в ЕС и НАТО, и маалко преди да се появят масово ИТ и изобщо възможностите за бизнес кариера. Много малко хора от него успяха да се преквалифицират, но за сметка на това пък сигурно това е поколението с най-голям дял мигрирали... Така че въпреки че има доста истина в това, което казваш, трябва да се замислиш за това, преди да обвиняваш!

Много се надявам дечицата да де оправят и да се радват на щастливо детство.

Щастливо детство до към 14 - после деца, ядове... Циганска работа

Какво ви става, бе, хора? Дори да са цигани, това са две деца! Смятате ли какво му е на шофьора?! Да не говорим за твърдото убеждение във всеки шофьор, че ограничението 60 покрай тези ресторанти е с една пропусната единица отпред!

Ние горе-долу те разбираме,защото така сме възпитани. Но,я иди в махалата и им кажи: Какво ви става, бе, хора?Това са деца!Забранено е да ги пускате сами по града ... И т.н. Иди и после ни сподели. Чакам.

..абе ако отида, май няма да има "после" ;)) Ама аз за нас говоря, не за тях. То и крави да пресичат, човек пак трябва да внимава. Застанете покрай някой ресторант и ми кажете дали един кара с 60 или близка до тази скорост..

В случая няма значене етността по-важното е къде са били безотговорните възрастни,че са допуснали това да се случи

расовата принадлежност е много важна, ама много! Който ти казва че нямало значение какъв си що си все едно изповядваш комунизъм приложен от капиталисти!

Поредният случай, в който от етноса изскачат пред коли и искат после пари от шофьорите. Сигурно 20-годишната майка е била някъде съвсем наблизо и е чакала да изскочи и да почне да се вайка. Тя сигурно си има още поне 3-4 чаавета, така че схемата ще продължи, докато тези двете се оправят, за сметка на данъкоплатците, разбира се.

Другарите цигани си налягаха парцалите, сега е ред на господата българи да направят същото - да си налягат парцалите. Това е.