Трагедия с българско семейство водолази в Гърция

Българката Теодора Балабанова загина при неуспешен опит за поставяне на рекорд за „Гинес“ по гмуркане в открити води.

Обратно в новината

Коментари - Трагедия с българско семейство водолази в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе мирно седяло- не би чудо видяло...

Просто надценени възможности. Жалко Почивай в мир Теди

Не ходете на море в Гърция! Това на Слънчака не би могло да се случи!

Гмуркам се от години, като се е случвало да се гмуркам и с Теодора. Прекрасен и позитивен човек, човек следващ мечтите си и готов на всичко за тях! Мир на духа й! Всяка една смърт е трагедия, без значение колко героична или безсмислена е била тя. Нямам думи за част от коментарите! Хора вие съществувате, не живеете!

vasil

Сега,ако имат деца и родители,да видим тяхното живот ли ще е или съществуване,особено,ако мъжът остане инвалид.Сега каквито и клетви да се дават,полека колеги и приятели се оттеглят един по един и близките оставст дсми с проблемите си.

.

Останала е там, където е било сърцето и... Много тъжно! Светлина на душата ти, момиче! Странно е, как и на двамата им е прилошало едновременно? Били са изключително опитни и подготвени....

Дирници, изключвайте коментарите под такива публикации - както са на платените. Или каже къде да ви се плати да не се чете тази пумия на болни мозъци

"Пумия" от "пума" ли идва? "Каже"-маже... май наистина не трябва да се четат такива като тебе - децата да не си развалят и без това незавидния български...

Вечна им памет а за нас "за равен брой". Не хората които знаят какво е казвам НЕ се занимавайте да обяснявате на хора, които никога не са били под водата какво означава това. Момента е време за почитане на паметта на тези които вече ги няма, а не за ограмотяване на хейтъри...

Животът се е зародил под водата. Но по необясними причини разумният живот е населил сушата. Не мога да си обясня, защо не във водата...

А дали сместа за дълбоководно спускане е била качествена? Под 30 метра дълбочина си трябва специална смес в бутилките и няколко чифта бутилки да има наблизо. Дизориентация се получава при голямо количество кислород в сместа.

За другия път ще знае.

При леководолазни дейности на по-голяма дълбочина, аквалангите се зареждат с газова смес хелий - кислород - азот, наречена тримикс. Всяко пренебрегване на това правило води до азотна наркоза и дезориентация...

Дезориентация се получава при голямо количество азот, а не кислород. При голямо количество кислород се получава кислороден гърч поради натравяне на централната нервна система. И под голямо количество изобщо не визирам такова което се намира във въздуха който дишаме. При дълбоко гмуркане се пада на под 10% даже. Дълга е темата.

поне умря в гърция а не сред мизерията тук

?? Поне в Гърция?? Не думай....

друго е в махалата.прав си

Събери 30 евро за един билет до Солун и иди се метни в морето.

Съжалявам за жената. Дано почива в мир. Късмет и много кураж на съпруга и.

и за двамата, искали са не само да съшествуват, а да живеят и да направят нещо по-голямо в тоя живот! Бог да прости жената, да почива в мир, а на съпруга и бързо оздравяване! Е, наистина, червеите живеят по-дълго!

И кое по-точно е въпросното голямо, което са направили? Един безсмислен рекорд ли??? За парите, които са похарчени, изобщо няма да отваряме дума.

Верно бе! Мноо гоуемо! И онеа тийнове,със селфитата по жиците на влака, баш същото големо нещо си мислат че праат. Гоуем си!

Жалко за хората, поне са се занимавали с нещо друго освен бърсане на задници на бабички в Гърция, не че това е недостойна работа за Българин там .

прав си.срамно да гледаш човек. да проституираш ,да продаваш наркотици и да си крадец...по- за наш работа

Туй техното, мой да й изход от хигиенизацията на бабички...

Трябва в Гинес да забранят да вписват рекорди, които поставят на риск живота на хората.

Един пукнал докато се напъвал по голяма нужда в кенефа. Артерията му не издържала на налягането. Та, ако му е писано, човек може да пукне от всичко.

d4

преди гмуркането е трябвало да обменят опит с Жак Майол... той поне е наясно с дъблоководните рекорди.

Не говорете глупости като не разбирате материята! Жак Мойл е фридайвър, а тук става дума за гмуркане с апаратура на отворен цикъл - нещо като разлика между кон и кокошка!

d4

прав си! пропуснал съм да отбележа, че процеса на гмуркане е продължил около 3 часа... но в цялата статия не става и дума за водолазна екипировка.

Браво, доказа че владееш копирането. Сега следва да осмислиш, че водолазите се дезориентират заради промяната в налягането. Комбинирай с това, че са се опитвали да подобрят рекорд и е ясно, че физически не са били подготвени (или, че са се спуснали прекалено бързо).

Спукване на тъпанчето или травма на средното ухо са причини за дезориентация при гмуране

Във фалирала Гърция Бърза помощ транспортира нуждаещите се с медицински хеликоптер! А в просперираща България чакат часове за линейка и правят банкет, ако има лекар в радиус от няколко стотин километра!

Да вдигнеш водолаз с хеликоптер е тъпотия която само червен тъпак може да направи.

Затова някой ден и ти няма да дочакаш линейката!

Не знам дали мястото не е остров. Съответно какви болници има там. Може това да е стандартната процедура на държави с много острови. Иначе за налягането си сигурно прав.

Леко глупост говориш, но айде - лети се на малка височина и проблем няма! А в България има хеликоптер на застрахователи и покрива тази услуга недай си боже!

ТАКИВА РАБОТИ СЕ ПРАВЯТ ДО ХРИСТОВА ВЪЗРАСТ 33 ГОДИНИ.СЛЕД ТОВА СИ ДЪРТАК И АКО ПРАВИШ РЕКОРДИ ДА СА НА НАЙ-МНОГО НА СОФРАТА А НЕ В ЛЕГЛОТО И ВОДАТА.

Вярно е, но може и до възраст 40години. И за софрата си прав, но трябва по умерено с мезето.

Явно смеската в апаратите за дишане не е била подходящата и е довела до съществена разлика в налягането

В апарата ти за мислене е проблема

Смеската дето си я шмръкнал не е била подходяща.

Как по неясни причини се почувствали зле? Че те се борят с такова налягане, за да постигнат рекорд! Гледах веднъж един документален филм за този спорт и се ужасих, може би защото не обичам мрака и дълбокото. Че то си е страшно да влизаш в бездната с апарат, камо ли без нищо. Та там казаха, че освен чисто физическия риск, бездната направо ги мамела и привличала към себе си. Стори ми се направо като някаква психо-фантастика, защото нали уж инстинкт за самосъхранение, но явно си е точно така. Мир на праха им, правели са каквото са харесвали и може би са били щастливи.

Като човек който е слизал надолу мога да ви кажа, че сте прав. Страха го има, но когато веднъж минете отвъд него той се замества от нещо много, много различно. Както казва Косто:Светът на тишината..." Горещо Ви препоръчвам да опитате някой ден.

не е истина колко тъпи са хората... невероятно! падам от смях в момента! колко тъп начин да умреш, само! :-)))) освен, ако не е била самоубица?!? знае ли човек? а пък и смееш ли да питаш?

земи да се прегледаш - няма д ате боли...

Ако те целна един път в главичката докато "падаш от смях" - да те отърва от живота на мишка, който живееш. Ебаси гнусното същество си!

Дано да пукнеш по-умно и по-скоро, нещастник! Само, че теб никой няма да те знае и помни, за разлика от хубавите хора, които са направили нещо значимо! Мир на праха й!

И бати идиотите хората са се покачили да подобряват рекорд кой освен спортистите е прославял БГ политиците или циганите ние вместо да сме в траур ние плюем срам срам .Лека и пръс на жената

са досегашните коментари по тъжната новина !

Доста малоумни коментари чета. Едни говорят, че е за пари, други, че не били подготвени, трети, че било за слава. Личи си, че не сте се събличали по физическо. Хората са го направили за себе си, да се опитат да постигнат нещо, в което със сигурност са били подготвени и са знаели какво правят. Явно обаче желанието е било по силно от това да се откажат или кой знае какво се е случило. Никой не може да каже. Но опита като цяло е воден не от пари и слава и тем подобни простотии

ЧОвек на прага на петдесетте требва да си прави сметка къде какво прави.

Жената е била на 45 г. и ако е била водолаз, то едва ли изглежда като повечето 45 годишни лелки в БГ, които се състаряват преждевременно от некачествена храна (салами, кренвирши, газирани подсладени напитки) и цигари. Това е все едно да кажеш за 15 г. момиче, че е на прага на 20-те. За 25 г., младеж, че е на прага на 30-те и пр. Всичко опира до начина на живот и поради това не може да се обобщава.

По принцип сигурно е така - в по-добра спортна форма са от масовия случай, но възрастовите характеристики не бива да се подценяват. Решението си е тяхно и са поели риска, дано да е било осъзнато...

1. Досега почти не съм чул за активни спортисти на такава възраст в който и да е спорт, изисквщ прилагане на физически усилия или издръжливост, камо ли на такива, целящи да поставят рекорд; 2. Законите на физиката, в частност на физиологията на човешкия организъм не прощават, ако адреналинът, тръпката са ти замъглили здравия раум, или пък още повече ако не познаваш съответните закони (което в този случай явно не е така); 3. При такива случаи нещата се правят бавно, трябва да имаш план "В", и при най-малкото объркване на нещата да го реализираш (явно в случая това също не е било така). Жената не си е мерила кръвното, или е решила, че може и с леко повишено да се гмурка, затова се е дезориентирала, а после всичко е станало заради бързото им изтегляне - азотът в кръвоносните съдове не прощава!

Да почива в мир и вечна и памет на жената!

"По неизвестна причина получила дезориентация". То щото това дълбочинното гмуркане е като да си топиш дупето в морето. Хора без нужните качества и подготовка решили да се правят на безсмъртни. Е, оказва се че не са.

Можем да приемем, че това не и е първото гмуркане и е била наясно какво прави!

Дядото

Тц. Не позна. Аджамии са били. МНОГО хора се мъчат да поставят рекорд по гмуркане или други подобни, но се подготвят, знаят и като се объркат нещата просто се отказват, за да опитат отново друг път, не се отставят да се "дезориентират" и да се удавят. Тяхното е било пълна аматьорщина като почти всичко, което прави великият умен, работлив и гостоприемен българин.

Вечна и памет! Подобен начин загина мой близък леководолаз, без опит да поставя рекорд. Вероятна причина - здравословното му състояние, студена вода и др. Какво се знае повече за случая?

Какво ли не се прави за пари, но да се работи, е единственото , което не се прави

поредният демократизиран работодател или реститут.