Джакузи отново засмука дете

4-годишно момиче е в тежко състояние, след като е било засмукано от помпата на джакузи в спа комплекс в с. Брестник, Пловдивско, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Джакузи отново засмука дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо на българина все някой друг му е виновен след като е сгафил. Има заповед и тя гласи , че лица под 16г не могат да ползват джакузи. Виновни са само родителите , че са ги пуснали в джакузите. Дори аз който съм инж. едва ли ще мога да определя дали джакузите е изправно защото не му познавам у-вото.А тези идиоти които не спазват заповеди откъде ли познават у-ва на джакузите , че да твърдят , че не е изправно.

да бе да, безотговорността на хотелерите се прехвърля на гостите на хотела със застраховащи собственика бележчици. Ако малко дете е пострадало много, голям човек може по-малко, но пак не е застрахован при техническа неизправност.

Сър или Лейди! А вие виждали ли сте поне на картинка джакузи, че ви е толкова безсмислен коментарът? Да не говорим, че идиотизмът всяка копирна машина да е "ксерокс", всеки що-годе голямоекранен плосък телевизор - "плазма" и всяка дали хидромасажорна, перлена или друга вана - "джакузи" за българина обяснява донякъде нещата...

селяния да шия в туристическия бранш!продават ефтини пакети и хранят с боклуци и пържени яйца! слагат съоръжения-басейни,джакузита ,душове и вани с механизми изискващи техническа поддръжка неспособна и ненамируема в тези райони!! чакайте още новини- от ток,помпи,басейни ,осветителни, атракции, вентилатори ,кухни ,печке и хладилнице,асансьори и др.!!!!

родителите да бъдат осъдени.... за вакумен тормоз над малолетно лице....

Единствената причина, която ми е известна малки деца да не влизат в джакузи е температурата. В случаите в България става въпрос за технически неизправности. Обикновено са малко по-топли от басейна. Така че няма какво да бъдат защитавани хотелиерите. Дали малко дете ще пострада много или голям човек по-малко - няма оправдание да не бъдат в изправност. Явно в БГ джакузитата са и, като асаньорите в хотелите. Работят, но понеже не са минали преглед им залепват бележка, че не работят...но оставят туристите да ги ползват на собствен риск.

Как е възможно родители да допускат четиригодишно дете в джакузи?

Тъкмо щях да оплюя хотела и прочетох следните две неща: 1. Имало е правило в джакузито да не влизат лица под 16 години! Ами какво прави там 4 годишно? 2. Цитирам: "Родителите твърдят, че джакузито не е било изправно и не е имало предпазна решетка". Родителите като твърдят такова нещо защо са си пуснали детето вътра! Родители, ами почнете да мислите малко повече. Винаги защитавам родителите в ситуации, в които децата им са пострадали, защото знам колко бързо понякога се случват нещата, а и защо да обвинявам хора, които са платили по най-скъпия начин. Но в този случай наистина се ядосвам и то безкрайно. Значи те са видели, представете си неизправност, видели са, че детето им е малко за там, но .... Или новината пак е непълна и подвеждаща или родителите са за бой, ама много сериозен (и това е меко казано).

След толкова подобни случки с малки деца в джакузита на различни места, родителите продължават да ги пускат в тия съоръжения, а хотелиерите продължават да предлагат неизправни машини! Е, кой е виновен?! Аман от малоумници на тоя свят! Селяндури, джакузи не видели, а за правила и ред за ползване никога и не питат!!! Толкова ли е сложно да си спреш за малко снобизма и тъпата алчност да се вземе всичко от хотела с едната такса за ол-инклузив, и да си гледат децата, докато са още здрави - щото след засмукване от тия мощни помпи вече става много късно - и да се ремонтират там външните белези и отоци, психическите травми остават за цял живот, а може и сериозни заболявания да отключат - омръзна ми да чета за деца с диабет, с психически отклонения, със забавено развитие, слабо усвояване на материала в училище, за млади хора, неспособни да напишат едно изречение без груби граматически грешки ... Грижете се за тия деца, бре, родители! За какво ги създавате, ако след това не можете да ги отгледате здрави и читави?!

Дано се оправи детето! Но, майки и бащи, гледайте си децата и ги учете да спазват правилата! Наблюдавала съм по лостовете, които направиха по някои площадки и училища, лостове за големи ученици и спортуващи мъже и жени - идват случайни майки с малки деца, включително и на видима възраст годинка и ги катерят по лостовете, люлеят ги, държат ги, викат им "Бравооооо". Абе, хора, малко ли ви са площадките за малки деца, вие сте тези, които трябва да обясните на отрочетата си, че това са места за възрастни и са опасни за тях. Нали утре сами ще отидат там и ще се пребият..

Поредните примитивни ceляндуpи, решили да пренебрегнат вътрешния правилник и сега пищят, буквално. Хак да им е!

САМО ДЖАКУЗИТО ИМ Е КЪСО! И ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМЕ, ЩО КОПЕЛЕНЦАТА ИМ СА ДИВИ, МЪРЗЕЛИВИ ИЗРОДИ! Я ПО ЕДИН ЯК БОЙ СЕГА НА ДЪРТИТЕ ГОВЕДА ДА ИМ СЕ ХВЪРЛИ!!!

Едното пресякъло шосето, другото се къпало, а мама и тати къде са ?

Тати е засмуквал лелката от другото семейство ...И...те така, те.

ако правилника е нарушен трябва да се понесе отговорност, но предполагам че ще се опитат да изкарат виновни хората от хотела

От преливника водата отива в резервоар под джакузито и там е помпата,филтриращата инсталация и дозиращата/хлорираща/.

Налегнете си задниците и не ходете да се бъзикате , ами наблегнете на учене и работа .Това формулата за успех.

"Родителите твърдят, че джакузито не е било изправно и не е имало предпазна решетка. " Като са видяли че не е изправно , какво по дяволите търсят в джакузито, че и детето вкарали.

Абе гений, родителите да не са експерти по джакузита и басейни. Ако водата бълбука на повърхността няма как да видиш дали има решетка на дъното или не. Установили са липсата на решетка по лошия начин, а именно когато детенцето им е било засмукано. И не защитавайте хотелиерите, ако не бяха мърльовци и не си поддържаха съоръженията подобни нещастия нямаше да стават.

А ако хората мислят с главите си и спазват правилата може и да не избегнат 50% от проблемите си.

Ако родителите сами не си пазатя децата,никой не е длъжен да носи тяхната отговорност. При забрана за влизане в джакузи на деца до 16 години,какво точно търси това 4 годишно дете вътре...или, никой от двамата-мама и тати,не е искал да си разваля кефа и да стои навън,че да го наблюдава. По-лесно е вътре.

А дали е било написано някъде, че лица под 16 г не се допускат в джакузито? Никъде до джакузита не съм виждала надписи за подобно ограничение. В някои басейни дюзите за джакузи са си на самия басейн, не в отделна част. Означава ли, че 15-годишни не могат да плуват там? В този случай е било дете, но при неизправно съоръжение и възрастен би пострадал. Хотелиерът да си понесе отговорността!

Може ли някой да ми обясни какви са тези помпи и какво е това налягане, че се стига до такива инциденти? Наистина не ми е ясно, щото колкото джакузи съм виждал, не мога да предположа откъде може да има опасност. И решетки не съм виждал никога. Има ли някой да знае?

Ако си сложиш ръката на прахосмукачката, чувството е неприятно. Сега си представи при многократно по-мощен мотор и ако си дете. Затова задължително трябва да има предпазна решетка в/у тръбата за засмукване на вода.

Свидетел на следната картинка: Хотел с много добра спа част. Всякакви видове парни бани, тарериуми, 3-4 вида сауни, басейни с хидромасажи, джакузита и прочие. Включително и детски басейн, обезопасен, където могат децата да правят какво си поискат по детски. Какво се случва обаче, те са нявсякъде другаде, само не в детския басейн. В опасния за тях голям такъв с 4-5 вида различни бълбукащи отвори, шлюзове, гейзери, душове изтласкващи водата с голямо налагяне, което би пробило нечия по крехка глава. Влизат и излизат, скачат, след това идва ред на джакузито, където ти ни можеш да се доредиш или пък и накрая да успееш щастлив да влезеш, през цялото време се местиш насам-натам за да правиш място на излизащи и влизащи малчугани. След това идва ред на непрекъснато влизане и излизане от сауните и парните бани, след това зоните за релакс, тичане по хлъзгавите подове, естествено падане и плач. Всичко това е съпроводено с гълчава, надвишаваща дацибелите дори и за гара или автогара, да не говорим за място, което е предназначено за покой и релакс, с цел отмора и възстановяване. Едната част от родителите нехаят, друга част крещят по децата. Жалко за детенцето, дано се възстанови. Има места и съоръжения, които са предназначени за деца, има такива, които са за възрастни и не толкова опасни за децата. Но има и такива, които са опасни, значи недопустимо е да има там деца, пък дори и с родителите си. За уточнение във въпросния спа център имаше достатъчно табели указващи това, на български и на английски. И ако някои от децата да бяха достатъчно малки да могат да прочетат, предполааше се, че родителите би трябва да са грамотни.

Тъжната истина. СПА хотелите станаха сборище на нахални и прости провинциални парвенюта и невъзпитаните им отрочета. Изобщо не се зачита спокойствието и пространството на другия. На закуска, обед и вечеря слизат по анцузи и джапанки, децата им тичат около масите, бутат се на шведската маса, въобще пълен селски кеч по български.

Дам, предполагам че утре някой кретен ще вкара 4-годишното си дете в 95 градусова сауна. После ще слушаме из медиите как термостата й бил неизправен и детето прегряло, нямало държава, хотелиерите били престъпници и т.н. А че ротителите очевидно са бавноразвиващи се - никой не забелязва..

пффффф, на Ганьо, ти че му каеш с кой може да влиза у джакузиту и с кой не! луди ли сте? важното е сега да реве до небесата, че 4 г. детенце било засмукано! ганьо ЗНАЕ СИЧКО, налъме прости, мои. СИЧКО МУ Е ЯСНО! хотелиерът е виновен! край!

Аз съм две внучета винаги и на море ги водя за риба в джакузи съм влизал но никога не съм ги оставял без надзор каква е файдата като стане злополука да търся.виновни

В България всичко е на самотек! Поддръжка и контрол на нищо не си извършва!

това за липсата на контрол се отнася най-вече за чаветата...На безотговорните родители...

Ами престанете да се правите на това което не сте сякаш майка ви и баща ви само джакузи са ползвали. Когато родител не си гледа детето няма как все друг да му е виновен защото 4 годишно дете в джакузи си е поредната изгъзица на родителите му

Българина неразбра, че малки деца нямат работа по джакузита и тем подобни спа, в крайна сметка сам носиш отговорност за детето си къде го водиш, пуска да играе или плува, какво прави... най- малко пък хотелиера е виновен. Ти ако не се съобразяваш, какво хотелиера да стои на входа на джакузито и като фейс контрол да варди... глупост... Трябва съобразителност и отговорност повече към децата !!! А е отиват родителите някъде и го мятат да се оправя само :(

Мдааа, показателно за това че държава няма. Бягайте докато можете, утре ще е Вашето дете. Я джакузи, я подивял варварин, я психопат-османист, я нещо друго.

Всеки носи отговорност пряко за детето си, никой не им е виновен, те са големи хора и трябва да съобразяват нещата, затова са родители.

Децата нямат никаква работа в джакузи, нито в СПА!

Колко от тези които защитават хотелиера ще се възползват от въпросното джакузи?

Аз ще се възползвам но детето си на 5 години няма да допусна там защото съм отговорен и информиран родител...

Едва ли ще се отпуснеш много в това джакузи, не ти го препоръчвам, за твое добро е :) Иначе си защитавай мнението колкото си искаш.

Аз не мога да си обясна,как се засмуква в джакузито и каква е тази забрана за деца.

Ние решихме проблемът кардинално! Инсталирахме джакузи у дома и сме спокойни за децата. След всички тези инцеденти не бих могла да разчитам на публичните джакузита, дори в пет-звездните хотели.

Без джакузи ''у дома'' няма как да се изкъпите ли???? Аман от инфантилни родители дето джакузито го предлагат на децата си вместо да седнат да прочетът някоя книжка заедно..

Абе какви са тези джакузита със смукателна помпа вътре? Аз съм се киснал в много джакузита и всички имат дюзи, които изхвърлят вода под налягане, но никое не е имало смукателни дюзи.

да пишеш за неща, които не разбираш! Водата в джакузито не идва от извора или герана, а е една и съща!А щом нещо "духа" навън, то някъде ще трябва и да смуче! Ако си жена, ще разбереш!

Мерси, че ме светна за баланса на потоците. Обаче на повечето джакузита водата прелива над ръба в защитен с решетки улей и после отива в помпата, която е скрита долу. да оставиш смучеща помпа вътре в джакузито си е покана за нещастен случй.

Сега започват адвокатските битки... Естествено, пак за пари. Защото тези безоттоворни родители ще залагат съдбата на детето си, за да търсят изгода от делата срещу хотела. Ще видите този цинизъм, както и алчните хиени адвокати. Ще съкратят живота на хотелиера.

Би било похвално, ако му го съкратят, защото той е виновен за случилото се. А ти го защитаваш поради извратено съзнание, което разменя местата на извършителя и жертвата.

Малки деца нямат работа в джакузи. Кое не си разбрал?

Верно си кон. С капаци.

Сега ще се разиграе един цирк - драма и то само заради едни пари евентуално, които могат да се вземат. Ако сме нормална държава трябва да се потърси отговорност на родителите, че не се съобразяват с нуждите на детето, а неговите нужди вероятно не включват кисненето в джакузи...

РОДИТЕЛИТЕ СА НАПЪЛНО БЕЗОТГОВОРНИ !!! Може ли да пуснат 4 г. дете... ми то първо не е полезно ...това малко сърчице на това натоварване... просто ненормални с пари мислещи се за много модерни.. просто нямам думи..

Поредният инцидент, причинен от прословутото българско мислене "На мен, никой не може да ми каже какво да правя или какво да не правя" ... Родителите не са се съобразили със забраната това съоражение да се ползва от деца под определена възраст. Най-вероятно и джакузито е преправяно в нарушение на инструкциите за монтаж и ползване - щото шефа така е решил /те правилата за сигурност - важат само за другите наивници/. И ограните, които проверяват за изправността на тези съоражения, и те не спазват правилата, а така по собствено усмотрение, симпатия, връзки и пари ги претупват. И сега заради простотията на големите - ще страда едно невинно дете!!!

Къде я видяхте тази забрана? Свидетел на случката ли сте?

Никъде не се споменава националността на родителите, а доколкото помня, в първия случай майката беше британка, не българка. Глупаво е да се правят обобщения - глупостта е всеобщо явление - не подбира раса и националност.

Родителите са за трепане

Деца под 7 години нямат място и в асансьори, ако са без придружител. Но това оправдава ли хилядите неизправни асансьори, с които се случват ежедневно всякакви аварии, включително и падания от високи етажи, завършващи със смърт? Оправдава ли извършваните ремонти на книга? И деца под 14 години нямат право да се возят на предна седлка на автомобил. Но това оправдава ли фиктивните технически прегледи? Та, в случая, нищо не оправдава неизправното джакузи!

Айдеее, пак другит са ни виновни... Абе ти със всичкия ли си си? Ти не си се погрижил за собствената си безопасност, чакаш другите да се грижат за теб? Като малоумниците с очила- тип муха или маска за заваряване, пресичащи пътното платно на пешеходна пътека, без изобщо окото да им мигне, и без даже да се обърнат , та белким- погледнат- иде ли кола, с каква скорост, на какво разстояние. Залепили шницел за бузата, в другата ръка- дюнер, очилата, които носят даже и вечер- когато е тъмно- и вижте ме коя съм аз- всички трябва да се съобразяват с мен. Не става така, братче, собствената ти безопасност е твоя собствена грижа преди всичко.

И как ти се грижиш за собствената си безопасност в неизправен асансьор или когато се возиш в неизправно такси? И как в другите държави могат други да се грижат, а в България не може? Просто в България никой не си върши работата като хората!

Ако има табела, където ясно е написано, че деца не се допускат в джакузито, значи отговорността е на родителите. Но пък ако няма такава табела с указания, управителят на това място да си носи цялата отговорност.

Много ми е интересно и да сте с детето, какво ще направите, ако го засмуче?! Досега авариен стоп на джакузи не съм виждал. Да чукаме на дърво да не се случва, друго не се сещам...

Ако има предпазна решетка как ще го засмуче? Толкова ли е сложно родителят да погледне първо дали има такава? И ако няма да не влиза там с детето си?

Вие прочетохте ли какво е написал 1? Защото от репликата ви, очеИЗвадно не сте. Той пита има ли табела забраняваща в това съоръжение да влиза дете! И казва, че ако има такава, то отговорност носят родителите, а ако няма - управителят. Какво му отговаряте вие? Нищо общо с написаното от него, ама нищо! Какво щял бил да направи ако детето му е засмукано. Това какво обмщо има с табелата? И ако има табела, ще си пуснете ли детето вътре? Четете бе хора!

Няма по-трагичен простак от неграмотния богаташ !

Не само това. Те са и достатъчно тъпи, за да не се учат не само от грешките на другите, но и от събствените си. Притежателят на къкузиту че му светне у боковската тиква, когато то му засмуче собствения задник. Тия идиоти са опасни за обществото.

Много хора никога не се замислят, че всякакви правила за нещо-си са "написани с кръв". Някоя умна глава е преценила, че " лица до определена възраст" нямат място в джакузи. Дано да няма последствия за детето заради глупостта на родителите му!

По-скоро заради глупостта на неспасяемия простак-богаташ, както са написали по-горе.

vasil

А мнозина се подиграват на "тъпите западняци",че били "коне с капаци" и по-голям дял от хората там са склонни да спазват закони,правила,инструкции.Всъщност това е едно от нещата,по които ни превъзхождат.

Сега трябва да обвинят родителите! Собственикът е прав! Какво дири немощен фърфалак в този водовъртеж?

да ги обвинят в кретенизъм ли ? мисля,че са си го платили вече ...

Не са платили нищо. Детенцето им е платило за тяхната потресаваща глупост.