Църквата получи мощи на Св. Серафим Саровски

Безценен дар получи Българската православна църква от Руската православна църква - частица от мощите на великия подвижник на благочестието Св. Серафим Саровски.

Обратно в новината

Коментари - Църквата получи мощи на Св. Серафим Саровски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми като си Тъпчо , що се натискаш да пишеш бе , руски гъзолизец ??? аз такива като теб насред Дунава ги оставях !

Вярата не е аспирин, другарю! А БПЦ можеш да ги подчиняваш на кгото си решиш. В момента висшият клир е на подчинение на Мамона и на ДС. Нищо не пречи да предложиш преструктуриране и да минат към МЗ. Виж вярата, тя се подчинява само на Създателя, но ти очевидно нямаш никаква представа що е то вяра.

много показателен блог! явно "на всяка цена анти-руска позиция пък ако ще заедно със самия дявол" (изобратател е хенри кисинджър) се защитава от голямо количество хора. за съжаление обаче, като четеш изказванията им почваш да се боиш за психическото здраве на нацията...кисинджър е доста по-интересен за четене.

Чета форума и си мисля - дали не заслужаваме незавидната си съдба заради злобата, простотията, продажността, богохулството, безпаметството и безродието си? Някои трудно се сещат, че са българи христиени, както са казвали някога. Толкова зор и напън да се плюе нещо добро, нещо, което е нашия корен - православието. После си викам - защо да затриваме стадото заради няколко мърши? Дано не греша. И дано мършите не се множат повече.

Днес ти поднасят ''безценен дар'', утре идват зелени човечета да те анексират.

черната ти глава ли да анексират бе индииец

Предпоставката за чудо е двукомпонентна, г-н Динков. компонент 1 - свети мощи компонент 2 - искрена молитва на вярвящ човек В наши дни вторият компонент почти липсва...

не, не ни прави... щото за разлика от теб четем и по-нови информации. Да давам ли примери с папа Йоан 23-ти или Йоан Павел Втори?

починал 1833 г . канонизиран 1903г . сега го наситняват и разнасят из света !? тия наистина са в 18 век !

ти наистина ли си тъп или се правиш? Последно почина папа Й.П.II, който го канонизираха миналата година. След 2-3 години и неговите мощи ще почнат да ги "ситнят и разнасят". Така правят църквите по света! Ти критикуваш ли Ватикана, или само руснаците?

ще ??! хайде де ! като почнат тогава ми пиши !

Колеги съфорумци, не бъркайте отношенията между две църкви - Българската и Руската, с отношенията между двете държави! По време на честванията на 1150 г. от покръстването нашето висше духовенство засвидетелства изключително голямо уважение на представителите на Руската църква. Даже от Вселенската патриаршия леко са се пообидили... Даряването на част от мощите на св. Серафим на БПЦ е изключителен жест от страна на Руската църква. А за нас, миряните, това е велика благодат, защото малко българи са имали щастието да се докоснат до мощите на този светец. От мен - само благодарности! По молитвите на св. Серафим Саровски Господ да даде мир и единение в държавата ни! Амин!

Някои факти, които са малко известни за Св. Серафим Саровски: Св. Серафим Саровски 3 години боледувал от воднянка, страдал тежко, но се отказал от лекарите, за да бъде изцелен чудодейно... Събличал се гол до кръста при едно блато и чакал насекомите да го нажилят здраво - тялото му се подувало като балон, посинявало, а раните се инфектирали, но той не търсел лекарска помощ, защото вярвал, че ще бъде излекуван чудодейно... Цели 3 години се хранел само с трева... Прегърбеният си вид дължи на тази трева - бил нападнат от разбойници, които били много гладни, но като им предложил трева и те побеснели... След 7 дни, без лекарска помощ естествено, той оздравял чудодейно... Простил на разбойниците, че го пребили - дори се молил отново да ги срещне, за да го натупат пак, защото той вярвал, че тялото му трябва да се умъртви докрай и да не усеща болка, когато го изнурява... И наистина затворен в килията той измислял нови и нови мъчения за себе си - например за 1 седмица прочитал от край до край целия Нов Завет, което е непосилно за повечето, но не и за него /в първите 4 дни прочитал по 1 Евангелие, а в последните 3 дни на седмицата - Деянията и Посланията/... Пробвал съм да прочета 1 Евангелие за 1 ден и направо главата ми щеше да се пръсне от информацията, а Св. Серафим Саровски седмица след седмица четял целия Нов Завет - явно в един от тези "сеанси" главата му се "разцепила" и 5 дни бил в несвяст телом, но духом прекарал в райските селения, където ангели, серафими и херувими хвърчали наоколо... За да не полети като ракета от блаженството, което изпитвал, когато му се отваряли "небесата", си сложил огромен железен кръст под расото - да помни, че кръстът му е тежък, че е "убоги Серафим"...

След 5 години мълчание той получил заповед от Императора да излиза от килията си, защото Наполеон се бил развилнял из Европа и Руската империя била заплашена от чужда инвазия - били нужни духовни наставници, които да подковават крепостните, че техният "бащица", Императорът, е добър християнин, затова те трябва да го бранят с всички сили... С голяма скръб за живите, неговите "сироти", той си отишъл от този грешен свят - неговите молитвени маратони в пещерата в пустинята и в зазиданата килия в манастира, които продължили десетки години, го изнурили здраво, особено молитвеното правило на Св. Пахомий Велики... Починал в молитвена поза, на колене... Не извикали доктор, за да констатира смъртта му, тъй като душата му като НЛО била забелязана да излита към космоса от няколко съседни манастира...

КГБ-ДС Синодът си получи поредната награда,т.е. потупване по рамото!

българи , събудете се !!! руснаците съвсем искат да ви зомбират !!! скоро ще ви изпращат мощи и от собаката на тов. Путин , а вие сте подвили опашки !!!

Св. Серафим Саровски е един от най-тачените руски светци! Сравнението с някакво си куче показва колко си тъп и неук! Не се изказвай по въпроси, по които не си компетентен.

Св. Серафим Саровски за руснаците е нещо като нашия св. Иван Рилски! Дано знаеш кой е Иван Рилски!

Русия да вземе да ни върне откраднатият държавен Архив! Да спре да ни продава най-скъпият газ в Европа! Да си спре да води имперска политика спрямо България! Това ще бъде много ценно, а не някакви пропагнди всеки ден!

американците какво ни подариха? Я изброй, че не си спомням нещо ценно напоследък!

Поредната русняшка простотия. Защо не ни подарят някаква технология. Ебаси пропадналата работа - мощи. Нещо, което не се изобретява, а се взима наготово.

американците или евро-кръво-пийците да са ти подарили някаква технология?... че не е спомням!

Защо се бъркат тези руснаци в работата на нашата държава и църква.

Киевският самозванец /псевдопатриарх/ провада имати на кило в Украйна. Украинска автокефална църква просто няма,защото такава държава не е имало НИКОГА.

НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ДАЛИ ПИСМЕНОСТ И РЕЛИГИЯ НА РУСНАЦИТЕ. Каква вяра искат да ни укрепват? Та те служат в църквите си на църковен старобългарски език, един от трите използвани за песнопение в християнството от как то съществува. Руските митрополити могат само да се учат от българите. Не искаме нищо да ни подаряват.Искаме да се смирят и да си превъзпитат народа който е смачкан от комунизма.

и аз не разбирам какви ГЛУПОСТИ говорите !!?? особено пък що се отнася доднешните български митрополити...............

единствено латинския, гръцкия и старобългарския са признаните езици за богослужение от Константинопол и Рим. Именно на този старобългарски език и писменост са започнали службите в Киевска и Московска Рус. На този език и писменост са се покръствали руснаците.

Мощите са относително пресни - реколтата е 19 век ..

"Остроумен" коментар на човек, намиращ се на изключително ниско цивилизационно ниво.

Не знам колко съм прозт, но на мене тези християнски фетиши не ми действат (сигурно е някакъв атавизъм)

но са 18-ти. Пак някаква руска постановка, топла, топла.

Без коментар на коментарите, които прочетох. Е как искате Господ да е българин. Приятен ден.

Наближава църковен събор, канят се да има избори. Руснаците си подлагат сериозно. Timeo Danaos et dona ferentes.

От Русия нищо не искаме, защото първо идват подаръци а след това войници

Плюмчи калема и почвай да пишеш щисмо до Лондон да ни връща Четвероевангелие на цар Иван Александър. Аре бе мамул !!!

Ти имаш типичното възпитание на един русофил - пълен простак. Те и господарите ти от Масква са същите

Целият ни държавен архив до 44та е в Москва! Каква е разликата от Москва, Лондон или Вашингтон??

Браво на Православните Църкви на БГ и Русия.

РУСКИТЕ КРАДЛИВИ МИТРОПОЛИТИ. Църкви не са строили, но събираха църковни данъци, митрополитите изнасяха грошовете в Московско, църковните вещи и святини, Христовите мощи и сандали на Богородица, икони, оковани в злато, цялата църковна украса на Киевската митрополия, това, което князете бяха подарили в чест и за спомен, да не говоря за сребро, злато и църковни прибори, всичко изнесоха!

Праволаславието ще пребъде! Поклонниците на Мамона няма да успеят да го унищожат! Благодарим, Русия!

Пълна гнусня. Да не говорим ,че обслужват идеологически в крайна сметка ционистките планове. Защото ционизмът стъпва на исторически факти , описани и (себе)доказващи се само в религийте.

Какво е общото между експеримента на Павлов и появата на думата "Русия" в поведението на троловете?

Този с минуса май не знае какъв е експеримента на Павлов... :)

Мръсни руснаци ! Всичко е план за провала на днешна просперираща България. Малцина знаят,че Жана Дарк е била украинска патриотка,която руснаци от тогавашното КГБ са изгорили,за да внесат разкол във френската църква.

руското джудже най-джудже

циганията ти е не умесна САПУН ДЖИ- МИЛСЛИ ЗА ТВОИТЕ МУРГАВИ БРАТЯ

Смирение и любов, а не омраза и вредни злословия братя. Погледнете в сърцата си и ако там има поне мъничко светлина, значи има надежда за всички. Докога братя разделение...........

Както виждаш... И на теб са ти сложили минусчета. Сам можеш да си отговориш. Тъжно но истина.

Бе кви братя могат да ти бъдат безродниците-тролове хралещи за шепа жълти стотинки каравистан?

Наследниците на червените безбожници и феновете на американските консуматорски дебили ще се изтрепят да слагат минуси.

А ти клониш към плюс безкрайност :-).

Ти си точно червен безбожник бе, трол путлеров.

Ей, пък аз си мислех, че съм инкогнито! По какво ме позна, а? Написа ли ми плюс?

И за к'ъв им са на българските попове мощи от руски светци?

Искат нещо да ни кажат, че техните светци по-свети от нашите сигурно. Безценен дар било това видите ли.

Под диктовка от Москва през 1925-та БКП взриви църквата ''Света Неделя''. Сега същите московци, се правят на християни. Пародия.

Да, болшевишките талмудисти, които съсипаха Русия, насъскаха местните талмудисти и лумпени да съсипят България!

Първо пробваха миряните със ''Симеончо, цар на българите''. Като видяха ,че българите не кълват , сега пробват поредната евтина постановка. Смешници.

Аллах е велик!

и кришнамутри и вотан и йехова и буда

Аллах е велик, но нийде се не види. Има го само из празни кратуни. Мохамед показал от него пълномощно. Моисей контрира заедно с Йошко. Пуснати са свише теза с контратеза. Другарите само оправят синтеза.

БЕЗ ЕДИН, СА ДОНОСНИЦИ , ТОЕСТ ПОД ОПЕКАТА НА КГБ И НА КРЕМЪЛ.

А и се чува, че патриархът им Кирил и той еврейче като Путин. Окупирали са ги отвсякъде, а те простите мужици лаят, че Русия била велика. Смях.

Акт на москалска агресия е това,нали,мой любими Минджев?

Безценен дар било това. Смях. Извадете си езиците от задните части на Путин, другари.

ако беше от някой мормон в америка малее.. веднага отваряш дупето..

Имаме си Български светци достатъчно, и са по-свети от руските.

Ама не беше!

И какво ни интересува някакъв си измислен руски "светец", че чак цяла статия сте надраскали тука. Правят се на много добри подлите руснаци, а иначе нож в гърба при първа възможност.

Ма не чети бе! Че и коментар написал, без да го интересува!

Що за говеда сме, само плюем и хулим. Каквото и да са дарили едва ли е било с лоши мисли, но ние толквоа сме отровени от омразата си към всички и всички, а търпим тия народни "избранници" които имат принос за това и нищо не правим по въпроса. Това, че сме си говеда трябва да се сърдим сами на себе си и никой друг не ни е крив, А с Русия може да си правим отлична търговия, а парите да си ги харчите на Запад, ако така желаете/ както правят другите западни държави/.... не мисля, че са по прости, за да не обръщат гръб на Русия- най-големия суровинен източник в света!!!

Да не си светец на тоя свят ! Разнасят ти кокалите насам-натам из мизерните соц пумии.

Помияр си ти, мощите са за вярващите.

хахаха...

"...както и частици от мощи на руски новомъченици и изповедници"

Това е единоверство, олигофрен, и няма значение дали е български, руски, гръцки, грузински или друг светец на православието! Така, както един православен български свещеник може да изповядва руснаци и каквито и да са по народност православни!

Боже... Светът пламнал и огънат вече ни пари гъовете, тези мощи пренасят. В пратката да няма и други неща, освен оная работа на светията?

Напишете ЯВНИ ЧУДЕСА в ютуб и го изгледайте!

на умряло. Щом види "Русия", "руска", "руско", почва да повръща жлъчка и да се гърчи в спазми.

Това е един от най-големите светци на православието в Русия! Прочетете неговото житие и се убедете! Къде ще бъдат изложени тези мощи?!

Пълен цирк. Цялата църква на Мужикистан е пълна с агенти и ченгета, седнали мощи да дават. След Крим - довиждане.

мухъл? Фори светулката вече се пенсионирал.

Strikercho

Питай на Фори фишката, дали се е пенсионирал:))) Червени боклуци само за религия да не ми обясняват, моля.

Браво! България с Русия над всичко!

пак ли ти, ма? За два еднакви коментара не се плаща двойно.