"За да спрат всички спекулации, ще предложа за министър на вътрешните работи човек, който ще гарантира спокойствието". Това написа в четвъртък вечерта министър-председателят Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа.

"Ще положа огромни усилия милиционерски номера да не минават повече. Оставката на Веселин Вучков е изключително некоректен акт и към мен, и към правителството. Утре ще отида в парламента и ще поискам оставките на Писанчев и Лазаров", писа още премиерът Борисов.

Именно за това той ще е за кратко в НС, но няма да участва в парламентарния контрол, поради ангажимент с международно участие.

В четвъртък вечерта стотици хора протестираха в София, искайки Веселин Вучков да остане министър. Демонстрацията бе организирана от "Протестна мрежа".

Премиерът обяви, че на мястото на подалия оставка министър на вътрешните работи Веселин Вучков ще предложи вицепремиера Румяна Бъчварова.

Борисов отново показа, че е ядосан от оставката, която изместила в медиите срещите му с шефа на ФБР и президента на Азербайджан, и коментира, че тя е изключително некоректен акт към него и към правителството. 

Той обясни, че "около 5 секунди" се бавил докато напише "да". 

Междувременно "24 часа" съобщи, че зам.-министърът в МВР Красимир Ципов ще бъде освободен от поста си в министерството след избирането на Румяна Бъчварова начело на вътрешното ведомство. Според изданието единственият сигурен зам.-министър, който остава на поста си, е Филип Гунев.

Анкета: Одобрявате ли предложението на Борисов Бъчварова да оглави МВР?