Решението на районните магистрати бе оповестено, след като бяха изслушани и последните експертизи, поискани от председателката на съдебния състав Стела Колчева, съобщи местният в. "Конкурент".

Поничките са обвиняеми за хулиганска проява, извършена в съучастие с изключителен цинизъм и дързост, за побоя на 12 януари м.г. над 18-годишния Тодор Йорданов в центъра на Враца, след който момчето издъхна. Съдебно-медицинската експертиза обаче установи, че ученикът е починал заради сърдечно заболяване, а раните от боя са само повърхностни.

Братята трябваше да отговарят пред съда и за увреждане на чуждо имущество. И по двата пункта магистратите ги обявиха за невинни.

Делото срещу Десислав и Иван Дамянови тръгна през януари по съкратено съдебно следствие - без право да се намали присъдата, но с цел процесуална икономия.

В представената днес пред съда медицинска експертиза за състоянието на 18-годишният Тодор се казва, че по тялото на починалото момче не са открити рани, които биха могли да са нанесени от побой.

В експертизата пък, засягаща братята Дамянови, се казва, че те са получили наранявания, причинени от използвания от ученика метален бокс.

Според адвокат Светла Генова, която защитаваше братята от самото начало, това дело е завършило с провал на повдигнатото обвинение, като всички шумни процеси у нас.