Апелативните магистрати отхвърлиха като неоснователни жалбите на Деян Ц. и Николай В. за промяна на взетите мерки за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки, съобщиха от прокуратурата.

Жестокото убийство беше извършено в русенското село Николово в 4.35 часа в нощта срещу 14 март. Преди това двамата ученици се качили в таксито в Русе, като пожелали да бъдат откарани до населеното място. Там били нанесени повече от 10 прободни рани с нож в тялото на шофьора, чийто труп е открит на 40-50 метра от автомобила. Младежите откраднали портмонето с документите в него, 60 лева и ключовете за таксиметровата кола "Шкода". След това се прибрали обратно в Русе, където ден по-късно бяха задържани.

Съдът прие за основателни доводите на прокуратура, като прецени, че случаят е изключителен, тъй като престъплението е внимателно обмислено и безжалостно изпълнено.

Налице са достатъчно данни, че двамата ученици са извършили престъпление, за което се предвижда затвор със срок от три до 10 години, тъй като те са непълнолетни.

Според магистратите, съществува и опасност младежите да се укрият или извършат друго престъпление - и двамата имат противообществени прояви, растат без родителски контрол, употребяват алкохол и наркотици.

Действията по разследването продължават под ръководството на Русенската окръжна прокуратура.