Сутринта на 14 май 2007 г. 45-годишният Сашо Тасев, известен с прякора си Остап, излиза от дома си в столичния кв. "Бояна". Купува си кафе и вестник и тръгва с луксозния си черен “Мерцедес“ по ул. "Севастократор Калоян".

Бизнесменът кара бавно, след което спира, за да хвърли поглед на вестника. Тогава до колата му спира мощен мотор с двама мъже. Единият кара, а другият вади пистолет и стреля от упор в собственика на "Локомотив Пловдив". Тасев умира на място. Единият куршум пронизва слепоочието му, а другият е контролен. Мотористите изчезват.

Сигналът за убийството е получен в МВР в 11,06 ч. от гражданин, който минавал край колата на Тасев и видял дупки от куршуми на предното ляво стъкло.

Една от версиите на разследващите бе, че бизнес интереси стоят зад убийството на Александър Тасев.

Тогава той е един от най-богатите хора в Югозападна България с участия в десетки фирми. Остапа е бил съдружник в две фирми със зам.-шефа на Столичния общински съвет Мичо Райковски.

Започва кариерата си в самото начало на 90-те години с помощта на чичо си Никола Тасев, бивш секретар на Окръжния комитет на БКП в Кюстендил. Майка му е била ударничка в трикотажен завод "Марек".

45-годишният бизнесмен, който е роден на 22 октомври 1961 г. в Кюстендил, първо се сдобива със завод за производство на ролетни щори в родния си град. Известен е и като най-големия изкупвач и износител на череши в България, които успешно пласира години наред в Гърция и Италия. Собственик е и на обувен завод “Ильо Войвода”, винпром, верига магазини, дискотека

Тасев имал и бизнес с петролни продукти. Негова е първата в региона станция за метан, открита лично от ексминистъра на енергетиката Милко Ковачев и управлявана от волейболната звезда Любо Ганев.

На парламентарните избори през 1997 г. Остапа е водач на листата на Българския бизнес блок в Кюстендил. Въпреки че събира 6,58% от гласовете, не успява да влезе в парламента. По-късно името на бизнесмена е замесено в скандал с председателя на БББ Жорж Ганчев. Тасев е един от заявителите на жалба срещу Ганчев, заедно с Цветелин Кънчев по обвинение за рекет.

Александър Тасев е третият президент на ФК "Локомотив Пловдив", който е убит. Единият е Николай Попов-Мартеничката, който е начело на клуба през 1994-1995, а другият е президентът на "ВАИ Холдинг" Георги Илиев, който бе застрелян през август 2005 г. в Слънчев бряг.

Тасев става президент на "смърфовете" през пролетта на 2006 г., като наследява Емил Наков.

Остапа оставя три деца сираци от два брака.

Делото за убийството му е спряно на 21 януари 2010 г., след като близо 3 г. разследващите търсят килъра и поръчителя на екзекуцията. Разпитани са повече от 100 свидетели - семейството му, роднини, съдружниците във фирмите и фондациите, приятели и познати. Не излизат обаче никакви данни Александър Тасев да е замесен в незаконен бизнес.