Така той коментира пред журналисти в Букурещ обвиненията на председателя на ПГ на ГЕРБ, че заедно с други политици не са били допуснати на вчерашната му среща с кмета на Свищов.

Цветанов първо обвини за това администрацията на президента, която спуснала забраната. А днес от парламентарната трибуна заяви, че държавният глава е потъпкал Конституцията и го призова да се извини, а депутатите да осъдят постъпката му.

"Къде беше г-н Цветанов по време на зарята? Няма как да бъдеш изгонен от нещо, щом не си бил поканен”, каза обаче Радев.

Пред bTV от екипа му уточниха, че посещението при кмета на Свищов не е било тържествена среща, а предварително планиран работен разговор.

"Някои хора явно губят нервите си, когато се говори за силен единен орган за борба с корупцията“, заяви още президентът.

Той обаче не уточни какво има предвид с многозначителния си коментар.

Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова, която по думите на Цветанов също не е била допусната до въпросната среща, защити президента.

"Не злоупотребявайте и не обвинявайте държавния глава в разделение на нацията и в различно отношение към политическите лидери. Има снимка как всички заедно застанахме пред хората в Свищов, от лявата страна на президента съм аз, от дясната сте вие, г-н Цветанов“, обърна се тя към зам.-председателя на ГЕРБ.