Той уточни, че причината трудно може да бъде назована, преди да приключи разследването, но допусна, че става дума за грешка в технологичния процес при производство за пресовка на факел.

Разследването ще установи дали са спазени всички мерки за безопасност, каза Лазаров.

"Няма как до всеки един работник да има полицай, или служител на инспекцията по труда", коментира главният секретар на въпрос, че там скоро е имало проверки на различни институции, като не са установени нередности.

След взрива в с. Горни Лом на 1 октомври, когато загинаха 15 души, бяха извършени мащабни проверки на предприятията в страната, работещи с взривоопасни вещества.

Лазаров каза, че случаят в Мъглиж е съвсем различен от този в Горни Лом, където става дума за утилизация на противопехотни мини.

В петък избухна взрив в частен завод в Мъглиж. Загина един мъж, а 4-ма души бяха ранени, двама от които тежко. 

Главният секретар на МВР поднесе съболезнованията си към близките на загиналия мъж. На въпрос как се казва загиналият, Лазаров отказа да каже името и заяви следното: „Нека да го спестим това нещо. Има компетентни органи, които са се заели с тази работя, работят и с близките”.

Ден на траур е обявен в община Мъглиж, където при взрив в частен завод вчера загина 51-годишен мъж, съобщи кметът Господин Господинов пред Фокус.

В коментар за изчезването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов Лазаров каза, че МВР разполага с нов запис от камери, който вероятно ще бъде показан идната седмица, и от който се вижда, че Сертов е бил спокоен и не се е криел в деня, в който е забелязан за последно.

Гръцката страна все още не е подала информация за развитие по издирването на Сертов. "Искам да подчертая, че ние не извършваме разузнавателни операции на гръцка територия", каза още Светлозар Лазаров.

АНКЕТА: Защо живеем от взрив до взрив?