Това съобщи наблюдаващият прокурор от Велико Търново Цани Попов. Той уточни, че към момента основната версия, по която се работи, е убийство с цел грабеж.

Липсва дамската чанта на момичето, съответно нейния портфейл и телефон”, обясни Попов. 

По информация на БНТ Вероника носела със себе си месечната си заплата.

Във връзка с първоначалните подозрения, че тя е била изнасилена, прокурорът обясни, че панталонът й е бил свален най-вероятно поради дългия престой във водата и от течението.

Той уточни, че резултатите от аутопсията са показали, че смъртта е настъпила насилствено. Открити са множество рани по главата на студентката, причинени от удари с тъп предмет, цитира го БТА.

Все още няма конкретно лице, което да е заподозряно за жестокото убийство. По неофициална информация обаче се проверява и версията да е замесен бившият приятел на Вероника, който според близките я ревнувал.

Не е изяснено и точното място и час на убийството, но се смята, че това е станало непосредствено, след като си е тръгнала от работа в мебелен магазин в покрайнините на града на 28 февруари.

След убийството се надигна недоволство сред хората, които живеят в района. Те разказаха и за други нападения, с искане да бъде осигурено полицейско присъствие и да бъдат поставени камери и осветление. От общината обаче обясниха, че става дума за безлюдни ниви и няма как това да се случи.

В 18 часа днес близки и съграждани на Вероника Здравкова организират протест.