Вчера в 11.50 часа, на спешния телефон 112 е получен сигнал за простреляни две жени в Любимец, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място веднага е изпратен автопатрул на РУ-Свиленград, който установил, че на улица „Родопи” мъж е стрелял по 35-годишната си съпруга и 55-годишната й сестра с незаконно притежавана ловна пушка, 12 калибър.

При разследването е установено, че 42-годишният стрелец и съпругата му са в процес на развод. Жената е простреляна в коремната област, а сестра й - в десния крак. Двете са настанени в болница без опасност за живота.

След стрелбата, мъжът е избягал с лек автомобил „Фолксваген Пасат” и е бил обявен за общодържавно издирване. Около полунощ той е задържан между селата Бисер и Лозен. В землището на село Лозен е намерено и иззето оръжието.

Стрелецът ще остане в ареста за 24 часа. Работата по случая продължава.

Преди десет дни 57-годишен мъж застреля от ревност съпругата си, след което опита да се самоубие в хисарското село Мало Крушево. Лекарите в пловдивската Университетска болница "Св. Георги" обаче го спасиха.

Преди година 36-годишният военен полицай Валери Калчев от Враца застреля съпругата си Клавдия, а след няколко часа сам захапа дулото на пистолета и се простреля. Ревност бе причината за драмата.
След три седмици в столична болница, Калчев издъхна, а двете му малки деца останаха пълни сираци.