Встъпването ще може да се наблюдава от тротоара на ул. "Оборище" срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски", съобщиха от МВР.

Проверките ще стават на две места - на ул. "Г.С.Раковски" срещу паметник "Опълченец" и при южния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски".

Крайният час за тяхното пристигане и заемане на местата е 10.15 ч.

Забранено е внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите.

Всички обемисти багажи няма да бъдат допускани поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им. 


Забранява се престоят и паркирането в района на паметника на Незнайния воин

Въвежда се специална организация на движение заради официалната церемония по встъпване в длъжност на новоизбрания президент, която ще се състои пред паметника на Незнайния воин, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От 7.00 ч. до 12.30 ч. днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите ангажирани с мероприятието, на паркингите на площад "Св. Ал. Невски".

Закрива се базарът за художествени произведения в района.

От 8.00 до 12.30 ч.  днес се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки както следва:

- по ул. "Оборище" между ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски";

- по ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски";

- по ул. "11-ти август" между ул. "Врабча" и ул. "Оборище";

- по ул. "Московска" между ул. "Г.С.Раковски" и бул. "Васил Левски";

- по ул. "Дунав" между ул. "Оборище" и ул. "Врабча";

- по ул. "Париж" между ул. "Московска" и ул. "Врабча".

От 11.30 до 13.00 ч. днес се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Леге" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител".

До приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на телевизионна техника на северозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски", между ул. "Оборище" и ул. "11-ти август", до тротоарното пространство.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства до края на мероприятието, с изключение на телевизионна техника на югозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски", в пространството между храм-паметник "Ал. Невски" и Светия синод.

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението за времето и на горепосочените места.