От прокуратурата в Бургас съобщиха, че малолетното момиче е с ненавършени 14 години.

След получен сигнал, разследващ полицай при РУП Несебър незабавно е започнал досъдебно производство. Вече има доказателства, че малолетната е била принудена към полов акт със сила.

Инцидентът е станал в района на бар, намиращ на се плажа, в района на дискотека „Какао бийч“.

От фирмата, която стопанисва въпросната зона изпратиха писмо до медиите, в което уточняват, че нападението не е станало в концесионната им територия, а на неохраняема и нестопанисвана от никого ивица, известна като "нудисткия плаж".

Момичето е пристигнало наскоро у нас на море с група свои съученици, които се движели с придружител. Във фаталната вечер цялата група излязла на разходка близо до хотела, който се намира на метри от плажната ивица.

"Отговорникът на групата не можа да обясни как не е видял кога и как е изчезнало момичето. Предполагаме, че е слушало музика от близката дискотека, разсеяло се е и е престояло на пясъка с часове, пише "Телеграф", като се позова на криминалисти.

Детето било нападнато в гръб. Мъжът му нанесъл няколко удара в главата и тялото, за да не се съпротивлява много, след което го завлякъл в близките храсти.

"Душил е момичето жестоко. По цялата му гушка има синини, отоци. Същото е състоянието на ръцете и краката му, борбата е била жестока", обясниха лекари, които са прегледали жертвата.

По думите им детето е било девствено преди нападението.

Половото сношение е било брутално.
"Виждали сме много подобни случаи, но този се отличава с жестокостта си", казват разследващи.

На място няма камери, нито свидетели. Никой не е чул виковете на момичето, тъй като децибелите на дискотеката заглушавали всичко.

До настоящия момент са разпитани пострадалата и други свидетели, чиито показания е преценено от разследващите, че имат отношение по случая. Иззет е ДНК материал за изследване, като е назначена и експертиза в тази насока, съобщиха още от прокуратурата.

Извършен е подробен оглед на местопрестъплението, назначена и изготвена е и съдебно-медицинска експертиза. По досъдебното производство предстои анализ на събраните доказателства, като при налични такива предстои незабавно повдигане на обвинения срещу виновното лице.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10 г. до 20 г.

Въпреки повишените мерки за контрол в Слънчев бряг след стрелбата преди месец, при която в курорта беше ранен Димитър Желязков, познат като Митьо Очите, а негов охранител бе убит, инцидентите в Слънчев бряг продължават.

Преди дни фенове на сръбския отбор "Цървена звезда" вилняха в Слънчев бряг и пребиха двама полицаи и 8 граждани.

Преди това пък  гардове пребиха зверски 22-годишен турист в дискотека "Вижън" в курорта.