Изявлението Вучич направи тази нощ след заседание на Бюрото по координация на спецслужбите. Сред арестуваните има и лица, които са следили всички действия и движения на черногорския министър-председател Мило Джуканович, съобщиха сръбски агенции, на които се позова БГНЕС.

При спецакцията са открити униформи и пари, уточни Вучич и добави, че в Сърбия са се активизирали чуждите спецслужби.

Всички арестувани се намират в Белград. Добрата новина в тази история е фактът, че няма замесени политици нито от Сърбия, нито от Черна гора....Тези, които са следили Джуканович, са знаели всички негови движения, на секундата и получената информация веднага са я предавали на трети лица, каза още сръбският премиер.

Това бе първата реакция на Белград, след като в Черна гора бяха арестувани бившият командир на сръбската жандармерия Братислав Дикич и още 19 сръбски граждани по обвинение, че са планирали атаки срещу черногорски институции и политици, отбеляза БНР. Арестите бяха извършени на 16 октомври, когато се състояха парламентарните избори в Черна гора.

Партията на черногорския премиер Мило Джуканович спечели най-много места в парламента, но недостатъчно за самостоятелно управление. Двете основни опозиционни сили обаче отказаха да признаят резултатите като обясниха, че властите са опорочили изборите, създавайки „атмосфера на страх“.