Оранжев код за опасно време е обявен за 16 области: Плевен, Ловеч, Пловдив, Смолян, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Разград, Шумен, Бургас.

За Ловеч, Пловдив, Смолян, Ст. Загора, Габрово предупреждението е за обилни валежи, а за останалите области и за силен вятър.

За останалата част от страната е обявен предупредителен жълт код за потенциално опасно време заради обилни валежи. В областите Силистра, Добрич, Варна на изток и Монтана - на запад - предупреждението е и за силен вятър. 

Минималните температури ще бъдат от около 8 по високите полета до 15 градуса на изток. През деня температурите ще бъдат от 9 до 15 градуса на запад и до около 20 на места в източната половина на страната.

Привечер  и преди полунощ отново над части от трите северозападни области ще паднат съществени количества, в районите по поречието на Дунав от Видинско до Лом-Козлодуй-Оряхово.

Постепенно спиране на валежите от запад на изток ще започне в сряда, а окончателното им спиране ще бъде през нощта срещу четвъртък.

Следете прогнозите >>

Агенция „Пътна инфраструктура” призова шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си и да сменят летните гуми със зимни. Да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.