Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм. Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента, написа във Фейсбук профила си съпругата на държавния глава Десислава Радева.

В поста си тя уточнява, че не командва президента, нито му казва как да управлява държавата.

„Именуването ми като „генерал Деси“ е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент”, уточнява Десислава Радева.

Съпругата на Румен Радев допълва, че не разполага със сътрудници и секретарка.

Тя обяснява, че използва кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти. Там организира срещи, свързани с инициативите, с които е ангажирана като съпруга на президента.

"Не съм разпореждала ремонти във вила „Калина“, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом”, подчертава Радева.

Във връзка с твърденията за баща си, Десислава Радева пише: „Баща ми никога не е бил военен, още повече генерал. Баща ми беше моряк, радист. И никога не е „строявал” президента. Той е покойник от 11 години".