Още вчера габровските социалисти излязоха с декларация, в която заявиха, че в свое интервю Дъбов внушава, че левицата живее в паралелен свят, без да обръща внимание на критиките, маркирайки ги като написани в "жълтата преса".
Изграждането на такъв образ на БСП определяме като срамно и отблъскващо, заявиха от партийната организация.

В интервю за в. "Преса" Дъбов коментира критиките отвътре с думите, че има "бунт на богатите младоци в БСП". Той директно заяви, че Кирил Добрев, Георги Кадиев и Страхил Ангелов са "изключително добре позиционирани в бизнеса".

Днес Кристина Сидорова от БСП-Габрово, която е член на Националния съвет на партията, коментира пред БНР:

"Мисля, че е време хора като Димитър Дъбов да си подадат оставката, да има промяна в членовете на Изпълнителното бюро, която обеща и председателят Михаил Миков".

Тя подчерта, че на предстоящия в неделя пленум на левицата ще бъде поискана остаквата на Дъбов.

По думите на Сидорова в интервюто си той има скандални изказвания като това, че БСП е загубила изборите, защото е проевропейска партия, което не било близо до логиката, камо ли до истината.

Тя припомни, че организацията в Габрово е поискала Кирил Добрев за водач и е постигнала добър резултат на изборите, който социолозите не са очаквали.

"Кирил Добрев е безкрайно откровен човек. Кандидатите от листата на БСП също. Говорихме откровено с хората. Не сме ги лъгали и не сме се оправдавали. Признавахме си грешките", добави Сидорова.

Според нея преди да има евентуално партньорство с ГЕРБ по германски модел, партията трябва да направи допитване сред членовете и симпатизантите си, подобно на социалдемократите в Германия.

По-късно и БСП-Район „Витоша“ поиска незабавна оставка на цялото изпълнително бюро на Националния съвет. Председателят на БСП в спешен порядък да предложи нов състав, в който да не се включват досегашните дългогодишни участници, които трайно са загубили доверието на другарите си и на българските избиратели, се казва в декларация.

В документа се посочва, че предвид катастрофалните резултати на БСП спешно трябва да бъдат предприети мерки за да се спре "идейният, организационен и морален упадък на БСП".

От Район „Витоша“ настояват в рамките на 6 месеца да се проведе предсрочно  избор на нов състав на Националния съвет, като Конгресът бъде организиран от новото Изпълнително бюро, предложено от председателя на партията.

Столичните социалисти искат още Конгресът да приеме нов устав, който да децентрализира властта в партията и да стимулира реалното участие на редовите партийни членове в политическата и организационната й дейност, като има пряк избор на лидера на БСП от всички.

Преди дни БСП-Разград настоя за оставките не само на Дъбов, а и на другия зам.-председател - Евгени Узунов, както и на секретарите - Антон Кутев и Катя Николова.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За "бунта на богатите младоци" срещу "фараоните" в БСП