Като доказателство тя показа в ефира на bTV снимка на паднала част от оградата в района на Малко Търново, заснета на 21 ноември сутринта. Журналистката уточни, че няма да каже къде точно е мястото, за да не я обвинят, че застрашава националната сигурност.

До 1000 лв. глоба, ако приближиш оградата

"Непрекъснато ни лъжат за оградата по границата, която е огромна корупционна схема”, заяви обаче за пореден път тя.

Преди дни тя представи своя филм „Граница”, в който се говори за скандални факти при изграждането на преградното съоръжение по българо-турската граница и работата на Гранична полиция.

Днес копие от филма ще бъде предадено на президента Румен Радев, на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Сотир Цацаров. Преведено копие на лентата вече е изпратено на посланиците на Европейския съюз у нас.

„Дали сме 200 млн. лв. за нещо, което не върши работа, търгува се с националната сигурност. Става въпрос за огромна корупционна сделка, данъкоплатците са платили между 800 и 1000 лв. на линеен метър. Колко е откраднато – експертите трябва да определят”, каза още Йончева.

По думите й оградата по гръцката граница с Турция ѝ е в пъти по-качествена и по-евтина.

Как депутатката отговори на въпросите на Валери Симеонов

По повод оставката на Димитър Главчев като председател на Народното събрание Елена Йончева коментира, че е подадена по заповед на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Самият Главчев увери, че не е бил притискан от него и сам е взел решението си.