Улицата е заградена от НИКМИ, тъй като компанията възнамерява да строи 43-етажен блок, след като ВАС отсъди в тяхна полза и нареди на главния прокурор да им издаде разрешение за строеж. Част от улицата попада в терена за строителство. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви вчера, че ще издаде заповед улицата да бъде освободена. Тя припомни, че съгласно Подробния устройствен план (ПУП) НИКМИ няма право да строи 43-етажна сграда на ъгъла на бул. „България” и бул. „Гешов”, но съдът е задължил главния архитект на града да разреши строителството.

Жителите на квартала се канят да протестират чрез "мирно паркиране" на колите си пред главния вход на заградения терен и улица.

Идеята е на един от жителите в района, който разказва: Спрях и паркирах автомобила си пред входа на тъй наречения "Обект". Заключих и си тръгнах. Догониха ме група много здрави момчета и ми обясниха да махна автомобила незабавно. Казах им, че това е държавна собственост (улицата) и мога да паркирам където си поискам. В отговор получих доста грубост, викане и заплаха, че е по-здравословно да махна автомобила и да не се правя на интересен. Та, защо ви пиша това .. ако се съберем повече хора и паркираме отпред така, че да не може да се влиза и излиза от ОБЕКТА, ще привлечем внимание и белким някоя институция направи нещо по въпроса. Проблема с едрите момчета (поне 7-8 на брой) ще го мислим на място. Някой навит?

Протестът, който се организира на страницата, ще бъде тази вечер от 19,00 часа.