Навални е откаран веднага в болница, където е установено "химическо изгаряне на роговицата на дясното око", съобщи телевизия "Дожд". 
 
Заради инцидента, станал в центъра на Москва, Навални ще пропусне откриването на предизборната си кампания в Астрахан. Той ще участва в президентските избори в Русия през 2018 година. 

Леонид Волков, началник на предизборния му щаб, разказа пред радио "Свобода", че в момента той се намира в болница, може да вижда, но изпитва силна болка.

"Не е известно какви ще са дълготрайните увреждания в следствие от нападението", допълни Волков.

По-късно самият Навални разказа:

"На изхода от нашия офис някакъв ме заля със зелена течност. Не разбрах какво се случва. Влезе ми в дясното око и, за съжаление, трябваше да отложа пътуването си до един форум, въпреки че имах планове за страхотна реч и трябваше да убеждавам публиката да дари пари за кандидат­президентската ни кампания. Сега мога да отворя окото си с известно усилие, но гледката няма да ви хареса".

От щаба са подали жалба в полицията, но властите още дори не са иззели официално записите от охранителните камери, на които се вижда лицето на нападателя, съобщиха от Фонда за  борба с корупцията.

Публикувано беше и видео от самия инцидент.

Това не е първото такова нападение срещу критика на президента Владимир Путин. Преди време, след разследване за корупция, но срещу руския премиер Дмитрий Медведев, което доведе до масови протести в цялата страна, Алексей Навални беше залят със зелена субстанция, но тогава избегна по-сериозни поражения.

В началото на април опозиционерът беше освободен от затвора, след като излежа 15-дневна присъда. Той беше осъден заради ролята му в организирането в Москва на неразрешен от властите протест срещу корупцията.