Около 9.20 часа близо до разклона за Смядово са се ударили челно джип „Тойота Ленд Круизер" с варненска регистрация и микробус „Форд Транзит" със сливенска регистрация, съобщиха от полицията в Шумен.

В буса, управляван от 53-годишен мъж от село Градец, са пътували 14 работници на дърводобивна фирма от Котел.
Варненският джип е шофиран от 22-годишен мъж. С него са пътували още двама.

Вижте снимки >>

Все още няма информация кой от двамата водачи е навлязъл в насрещното платно. Пробата с техническо средство за алкохол на 22-годишния мъж е отрицателна, а на 53-годишния водач на буса е взета кръвна проба за химичен анализ.

12 души са откарани в шуменската болница. Двама от тях са били с леки наранявания и след преглед са пуснати за домашно лечение.

"От останалите 10 ранени, двама са приети в хирургично отделение, единият от тях е с травма на корема и може би ще бъде опериран. Друг е с травма в областта на шията и в момента го оперира неврохирургичен екип. Останалите са пациенти на ортопедия, става дума за фрактури на крайници, предмишница, множествени фактури“, каза началникът на Спешното приемно отделение в МБАЛ-Шумен д-р Недко Тодоров, цитиран от местния сайт "Шум.бг".

Той допълни, че няма пряка опасност за живота на никой от пострадалите.

Кола падна от 5 метра, шофьорът оцеля

39-годишният хасковлия Тенчо Вълев оцеля по чудо тази сутрин, след като колата му падна от 5-метрова височина в изкоп на строящата се магистрала "Марица", съобщиха БНР и местният сайт "Хасково Инфо".

Инцидентът е станал около 6.30 ч. близо до Димитровград. Заради мъглата шофьорът не видял указателните знаци, че пътят е в ремонт.

С помощта на пожарникари пострадалият мъж е изваден от смачканата кола. Той е с леки наранявания, без опасност за живота.

"Видях дупката в последния момент. Карах с около 40 километра в час, защото имаше мъгла. Натиснах спирачките, колата се задържа за секунди на ръба и падна по таван", разказа Вълев, който се зарече да направи голям курбан. 

Мъжът има едно дете, а съпругата му е бременна с второ.