Служебното правителство, в което има четирима вицепремиери, е в следния състав:

Огнян Стефанов Герджиков - служебен министър-председател;

Проф. Герджиков е юрист и университетски преподавател. Председател на 39-тото Народно събрание. Два пъти депутат от НДСВ.

Илко Тодоров Семерджиев - служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен министър на здравеопазването;

Семерджиев беше здравен министър в кабинета на Иван Костов и зам.-министър в правителствата на Любен Беров и Стефан Софиянски. Създател на Здравната каса и неин директор от 1999 г.

Стефан Динчев Янев - служебен заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната;

Янев е бил е шеф на дирекциите „Отбранителна политика” и „Политика за сигурност и отбрана” на МО, както и аташе по отбраната в посолството на България в САЩ. Бил е и началник департамент „Трансформации” в Центъра на НАТО за борба с тероризма в Анкара.

Малина Валентинова Крумова - служебен заместник министър-председател по европейските фондове;

Крумова досега работеше в екипа на вицепремиера Томислав Дончев. В периода март-май 2013 г. беше зам.-министър на околната среда и водите.

Деница Златкова Златева - служебен заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018;

Златева бе депутат от БСП в 42-то Народно събрание. През 2012 година беше избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на жените.

Пламен Димитров Узунов - служебен министър на вътрешните работи;

Узунов е бивш директор на полицията в Пловдив по времето на министър Цветлин Йовчев.

Кирил Миланов Ананиев - служебен министър на финансите;

Ананиев беше зам.-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г. Той заема поста и в кабинета в оставка на Бойко Борисов. Участвал в съставянето на много от държавните бюджети.
Секретар по финансовата политика на президента Георги Първанов през 2009-2011 г.

Гълъб Спасов Донев - служебен министър на труда и социалната политика;

Донев беше заместник на Ивайло Калфин в социалното министерство до оттеглянето му през май 2016 г. Бивш директор на Главната инспекция по труда.

Спас Владимиров Попниколов - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

От 2008 до 2017 г. Попниколов е учредител и ръководител на инженерно – консултантска фирма, която предоставя услуги в инфраструктурното строителство. От 2003 до 2007 г. работи в Министерство на регионалното развитие и благоустройството като експерт в Дирекция “Благоустройство, инженерна инфраструктура и ландшафт” и в Звеното за Изпълнение на Проекти по програма ФАР.

Николай Денков Денков - служебен министър на образованието и науката;

Проф. Денков напусна зам.-министерския си пост през 2016 година заради несъгласие с образователния министър Меглена Кунева.

Ради Драгнев Найденов
- служебен министър на външните работи;

Дипломатът Найденов, който в момента е посланик на България в Германия, е бивш началник на кабинета на Симеон Сакскобургготски.

Мария Енчева Павлова - служебен министър на правосъдието;

Павлова е следовател в Националната следствена служба, бивш прокурор.

Рашко Любомиров Младенов - служебен министър на културата;

Актьорът доскоро оглавяваше Благоевградския театър, а преди време оглавяваше Сатиричния театър в София, както и русенската трупа.

Ирина Стойнова Костова - служебен министър на околната среда и водите;

Костова е декан на Хидротехническия факултет в УАСГ.

Христо Георгиев Бозуков - служебен министър на земеделието и храните;

Доц. Бозуков е член на Консултативния съвет по тютюна към министъра на земеделието и храните. Участва и в работната група от експерти за изработване "Стратегия за тютюнопроизводството в България".

Христо Владимиров Алексиев - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията;

Алексиев в момента е зам.-генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Теодор Венков Седларски - служебен министър на икономиката;

Седларски е декан на Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Съпредседател на Френско-германския център за приложни изследвания по икономика и управление към СУ "Св. Климент Охридски".

Николай Ангелов Павлов - служебен министър на енергетиката;

Ангелов в момента е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД, преди това е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.

Стела Иванова Балтова - служебен министър на туризма;

Балтова е експерт в Дирекция „Външноикономическа политика” в Министерството на икономиката и енергетиката. През 2002-2005 г. е ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в посолството ни в Дания. През 2007 г. е назначена за зам.-председател на Държавната агенция по туризъм от премиера Сергей Станишев.

Даниела Станимирова Дашева - служебен министър на младежта и спорта.

Дашева е ръководител на катедра “Теория и методика на спортната подготовка” в Националната спортна академия.

Подробни биографии на служебните министри бяха качени на страницата на президентската институция.

АНКЕТА: Очаквате ли промяна при президента Радев?