Заплатите на чиновниците са огромни. Това се казва в писмо, адресирано до медиите.

Ето какво заявяват лекари и медицински сестри от "Пирогов": 

"Ние лекари и медицински сестри сме възмутени от методите на работа на директора на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов. Той увеличава администрацията и ударно назначава чиновници за сметка на нас лекарите и сестрите.

Администрацията се назначава на огромни заплати, които са дори по-големи от на лекарите и сестрите.

Това е срам. Не е ясно защо е необходима толкова раздута администрация на една спешна помощ? За сметка на това напускат качествени доктори и сестри, от което страдат пациентите. В момента има много вакантни места в „Пирогов“ за специалисти, а не за администрация.

Отделно в болницата се правят безмислени ремонти за огромни пари. Проф. Балтов реже лентички и си преписва заслуги, които са направени от предишното управление.

За седеммесечното му управление дълговете на "Пирогов" са се увеличили с още няколко милиона. Причината е в некомпетентното управление на болницата от проф. Балтов.

Ние лекарите и сестрите очакваме рокади в „Пирогов“ от страна на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров. Ние се надяваме още да бъдат разследвани документите, дипломите и конкурса за избор на директора на спешния център, тъй като "Пирогов“ продължава да се управлява от човек на служебния министър-председател Огнян Герджиков."