Извършителите са неизвестни, но Петков вече е предал на полицията имена на предполагаемите поръчители и е започнало разследване.

Видеото, което сам е заснел, провокира възмущение в социалните мрежи.

Младият мъж е компютърен специалист и един от местните граждански активисти. В последните години активно подкрепя протестите за запазването на парк “Бедечка”, срещу стрителството в Стара Загора, а напоследък и тези в защита на Пирин.

След палежа Петков заяви, че многократно е получавал заплахи.

„Подпалвачът е действал изключително професионално, изрязал е част от предния капак и след това е налял огромно количество запалителна течност. Предполагам че е наблюдавал съвсем от близо разгарянето и е изчезнал малко преди да дойдат огнеборците. Вече дадох показания в полицията, посочих конкретни имена на хора, които биха могли да бъдат поръчителите“, коментира Петков, цитиран от "Монитор".

Според него е замесен общински съветник, с когото от доста време имали пререкания.

Преди няколко месеца на терасата на апартамента на Петков на улица „Гоце Делчев“ били подхвърлени флайери от контрапротест за парк „Бедечка“. Той смята, че това е било своеобразно предупреждение , че ако не спре с екодейността си ще му се случи „случка“.

Почти по-същото време е било потрошено стъкло и огледало на паркиран на същата улица служебен автомобил „Опел Корса“ на „Зелени Балкани“.

От началото на януари това е втори палеж, преди това беше направен опит да бъде опожарено кафене, собственост на също свързания с екопротестите в Стара Загора бивш продуцент на телевизионно предаване Йордан Йорданов.