Това пише в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ми докладва, че при проверката на извършената работа на ЛОТ 2 на АМ "Марица" екипът на Агенция "Пътна инфраструктура", заедно с лабораторията на агенцията, които са направили проби на обекта, съгласно изискванията и наредбите за качество, са установили, че в три малки участъка на този лот има отклонения от нормата за равност.

Още снощи бяха вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина.

Целта ни е цялата магистрала, от 37 км, да отговаря на всички нормативи, показатели и на техническата спецификация", пише Борисов.

"Категорично заявявам, че няма да допуснем компромиси с качеството на пътните обекти, особено с магистралите! За нас не е самоцел да открием "Марица" на 28 май, за нас е важно да пуснем в експлоатация пътя тогава, когато сме се уверили и сме проверили неговото качество", допълва Борисов.

"За втори път ми се налага да развалям готова магистрала. Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация", пише още премиерът във Фейсбук.

Лиляна Павлова: Лот 2 на АМ „Марица” да бъде въведен в експлоатация до 28 май

"Всичките ни усилия са насечени в посока до 28 май, когато беше първоначално поетия ангажимент от изпълнителя, магистралата да бъде окончателно завършена и одобрена от приемателната комисия".

Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, цитирана от Агенция "Фокус".

Магистралата беше основно завършена миналата седмица и започна процедурата по проверка на извършената работа и съответно беше свикана държавна приемателна комисия.

"В рамките на проверката бе отчетено, че в целостта си магистралата е добре направена, с изключение на три малки участъка. Един участък от 50 метра и два участъка от 25 метра, в които има отклонения от нормата за равност”, посочи Павлова.