Сигналът за инцидента, който стана малко след село Брестовец, бе получен минути преди 15 часа. Лекият автомобил, в който пътували Дани и майка му Юлия Александровна, се удря челно в автобус, движещ се към Ловеч. Момченцето, майка му, шофьорът и друга пътничка загинаха на място.

"Почивай в мир, мило дете! Няма да те забравим никога, малък шампионе. Завинаги ще останеш в сърцата ни. Обичаме ви, Дани и Юле, мир и покой на душите ви". Това написаха треньорите и спортистите от Гимнастически клуб "Левски-Спартак 08" в София, където е тренирал 9-годишният Дани, на официалната страница на клуба във Фейсбук.

Личният треньор на момчето Илия Янев през сълзи сподели пред "24 часа", че Дани е бил много перспективен състезател.

Има призови места в международни турнири. Дани бе част от отбора ни в малката възраст до 10 години, който има в своя актив първи и втори места от държавни първенства. Детето винаги е било на много високо ниво, демонстрираше изключително добра дисциплина и много се стараеше“, каза Янев.

По думите му, всички в клуба са в шок от трагедията.

Полицията в Плевен разследва причините за катастрофата. Най-вероятно шофьорът е заспал зад волана или му е прилошало. Колата е навлязла в платното за насрещно движение и се е ударила челно в автобуса.

АНКЕТА: Как да бъде спряна войната на пътя?