Правителството предложи на фермерите начало на преговорите, за да се сложи край на блокадата по пътища и граници, предаде БНР.

В неделя на местни събрания на земеделците ще се реши дали те ще участват на разговорите за промяна на условията в спорния закон. Вероятно няма да се стигне до единно решение.

Възможно е тракторите на някои места да се оттеглят, въпреки че голяма част от протестиращите са категорични, че пълно прекъсване на блокадите по магистралите и граничните пунктове ще има едва след оттеглянето на проектозакона.

Част от фермерите остават на палатков лагер пред парламента, други се връщат на местата на протест в страната. Някои централни пътища също останаха затворени.

Земеделците от пътен възел Темби поставиха плакат “Нито крачка назад“ и отново разделиха Гърция на две части. Очаква се в следващите дни блокадите да продължат по познатия начин.

Вчера хиляди земеделци се събраха в гръцката столица и си направиха палатков лагер пред парламента. Искането е отмяна на планираното вдигане на осигуровките и пенсионната реформа.

Сутринта подкрепа изрази шествие от поне 12 хиляди души, главно членове на комунистическия синдикат, предаде БНТ. Включи се и синдикатът на държавните служители.

Срещу проектозакона, който правителството се опитва да прокара под натиска на международните кредитори, се обявяват всички синдикати в Гърция.

След снощните сблъсъци пред парламента, 10 полицаи са настанени в болница с наранявания, а четирима от демонстрантите са арестувани.