Раданова е отстранила Цветко Начев, Марин Маринов и Тодор Трифонов.
Като мотив тя изтъкна, че не може да работи с хора, които не се ползват с нейното доверие и не изпълняват нейната воля.

Раданова и нейният екип разкриха подробности от одитния доклад, според който обществената поръчка за Зимния дворец трябва да бъде прекратена.

Ръководството на "Академика 2011" - дружество с принципал Министерство на младежта и спорта, е одобрило поръчка за изпълнител на ремонта на Зимния дворец, възлизаща на близо 41 милиона лева, въпреки изричната забрана на Раданова да не се дава ход на процедурата по отваряне на офертите и потвърденото съгласие от членовете на Съвета на дружеството за това. 

На 19-и август обаче процедурата е стартирана и печели фирмата, чиято оферта е най-висока. Тя е на обединение "София спорт", в което влизат "Главболгарстрой" (ГБС) и  проектантското бюро "Фор райс" ООД. 

Според закона спортният министър няма право да блокира подобни процедури.

"Как се е появила тази сума от 40 милиона лева без ДДС? Липсват документи и информация, никой не е в състояние да каже как точно е изчислено, че ремонтът ще струва точно толкова", коментира Раданова.

Тя съобщи, че ще сезира главния прокурор и  Министерството на финансите относно процедурите по възлагането на обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец и обявената прогнозна цена от близо 41 млн. лева.

Новият директор на "Академика 2011" е Борис Тодоров. Той управляваше дружеството от създаването му през октомври 2011 г., а преди това беше директор на "Академика спорт".

Сделката за милиони

Предложената цена за ремонта на Зимния дворец е за 40 744 982.70 лева. Сумата е приблизително половината от цената за построяването на "Арена Армеец", за която също имаше сериозни съмнения за силно завишени разходи, отбелязва offnews.bg.

"Арена Армеец" има 12 000 места, а Зимният дворец - 2500.

Въпреки че реконструкцията на Двореца предвижда и разширяването му, е трудно обяснимо как цената е 45% от парите, дадени за построяването на новата, много по-модерна и голяма "Арена Армеец".

За силно завишена цена говори и сравнение между намеренията за ремонт на Двореца и започналия строеж на напълно нова, ултрамодерна зала в далеч надхвърлящата българските стандарти и цени Великобритания.

През април 2014 г. в град Кардиф започна строеж на ултрамодерна сграда с капацитет 3000 души (с 500 повече от местата в Двореца).

Ice Arena Wels ще бъде съоръжение от световна класа може да побере дори събития от олимпийски ранг. В същото време цената за строежа й, а не за ремонт, е 16 милиона паунда.