"Пожелавам изключителен успех на Реформаторите и да създадат успешна коалиция с БСП. От мен за тях - приятна игра". Така в четвъртък вечерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира декларацията на Реформаторския блок, че не го искат за министър-председател в следващото правителство.

"Ще се стремим към съставяне на правителство, с което позициите на премиер, финансов и вътрешен министър се заемат от политици с безупречна репутация, които не са заемали тези постове в миналото", записаха в декларация реформаторите.

Без да се посочват имена, става ясно, че те имат предвид лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и заместника му и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. За финансовия министър вероятно се има предвид Симеон Дянков.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев вече заяви, че единственият начин РБ да управлява заедно с ГЕРБ след изборите е, ако кабинетът не е оглавен от Борисов.

Според хора от десните  редици автори на декларацията са ДСБ.

С Реформаторите повече няма да се занимаваме", заявиха висши партийци от ГЕРБ преди лидерът им да направи своя коментар на декларацията.

Те се надявали „избирателят умно и трезво да схване посланията на Реформаторите, зад които прозирали зависимости".

Анкета: Какво управление искате след изборите?