Допреди половин година младата двойка от Оклахома - Кери и Ройс Янг, са на седмото небе от щастие, защото чакат второто си дете.

През декември м. г. обаче, при стандартно 19-седмично изследване, лекарите им съобщават разтърсваща новина. Бебето страда от аненцефалия -  не е успяло да развие фронталния лоб на мозъка и шансовете му да оцелее са нулеви.

Състоянието е рядко и се развива при 1 от 1000 бебета, но тези бременности обикновено завършват със спонтанни аборти. Едва 1 от 10 000 бебета се ражда с аненцефалия.

"Първите 24 часа бяха най-тежките в живота ни. Бяхме изтощени, но не можехме да спим, а когато си помислехме, че сълзите ни са спрели, те отново потичаха... плачехме отново и отново“, споделя Кери.

При следващата среща с лекаря ѝ Кери научава, че могат да дарят сърцето, бъбреците, черния дроб и панкреаса на други деца, ако нейното мимиченце бъде износено.

И Кери решава да я роди и да дари органите ѝ.

"Нашата дъщеря има перфектно сърце, перфектни крака и перфектни ръце. Тя има перфектни бъбреци, перфектни дробове и перфектен дроб. Тя обаче няма перфектен мозък, защото страда от аненцефалия. Аз и мъжът ми решихме да родя моята Ева. Името й значи дарител на живот. Искам чрез нея да даря живот на много хора, които се нуждаят от органи”, пише Кери в социалната мрежа, след като разбира тежката новина.

"Не беше лесно решение“, споделя тя. Кери знае, че в следващите 20 седмици тя ще усеща как рита бебето, как му бие сърчицето, знаейки, че ще имам само няколко часа с него, след като се роди.

Съпругът й я подкрепя в решението й:

"В най-тежкия момент от живота си, научавайки, че нейното дете си отива, моята жена от първата минута започна да мисли за другите".

И така малката Ева се ражда… и умира в един и същи ден, но дарявайки живот на други.

"Казахме й "здравей" и веднага след това "сбогом", споделят съкрушените родители.

Стотици хора изразиха съболезнованията и възхищението си към младата двойка от Оклахома. А те са щастливи, че са помогнали и че имат своя малък син.