Тръмп опита да поправи отношенията си със служителите на ЦРУ, след като по време на предизборната кампания и след като спечели президентските избори, изрази скептицизъм за заключения на американското разузнаване, включително за това, че Русия се е опитала да повлияе на изборите в негова полза.

При първата си официална визита в ЦРУ като президент, Тръмп опита да увери служителите, че подкрепя тяхната работа.

"Много, много малко хора могат да вършат работата, която вършите вие и аз знам, че вие знаете, че аз съм зад вас", заяви Тръмп и получи аплодисменти и одобрителни реакции.

"Никой не изпитва по-силни чувства към разузнаването от мен, никой не ви уважава повече от мен, аз съм изцяло зад вас", заяви Тръмп.

Новият президент на САЩ каза, че ЦРУ ще продължи да бъде една от най-важните институции, в чиито задачи влиза обезпечаването на сигурността на САЩ. В тази връзка той открои борбата с тероризма, в частност с екстремистката групировка "Ислямска държава".

"Ние трябва да се отървем от ИД", каза новият американски президент. "Радикалният ислямизъм трябва да бъде изтрит от лицето на земята, той е зло", посочи Доналд Тръмп.

На срещата в ЦРУ присъстваха около 400 сътрудници на управлението.

Тръмп заяви, че медиите се опитват да го скарат с разузнаването. Президентът увери, че няма никакъв конфликт между него и разузнаването.

"Аз водя война със средствата за масова информация, представителите на които са едни от най-нечестните хора на света", каза президентът.

За да даде пример, Тръмп посочи данните за броя на хората, присъствали на церемонията по встъпването му в длъжност в петък. Според медийни информации церемонията е била посетена от около 250 000 души, докато Тръмп твърди, че присъстващите са били милион, милион и половина.

Тръмп се изказа ласкаво за кандидата за поста директор на ЦРУ - бившия конгресмен от Канзас Майкъл Помпейо.

По-рано Ройтерс съобщи, че целта на визитата на Тръмп в Лангли е трябвало да бъде встъпването в длъжност на Помпейо, но Сенатът още не е одобрил кандидатурата му.

Тръмп каза, че Помпейо е готов за работа като директор на ЦРУ както никой друг.