До понеделник-вторник ще сме решили какво правим. Аз самата не участвам в аритметики. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието в оставка Меглена Кунева в студиото на "Панорама".

"Ясно е, че без участието на ГЕРБ няма как да се случи правителство. Днес парламентарната група взе решение, че ще се върне мандатът. Чисто политически подкрепяме, че трябва да се отиде на избори. На желанието на СДС да се състои още едно събрание на изпълнителния съвет на Реформаторския блок, няма да пречим", каза Кунева.

По-рано в прессъобщение СДС се разграничи от позицията, изразена от съпредседателя на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, че ще върнат мандата за съставяне на кабинет.

"Нека да изглаждаме противоречията си вътре в Реформаторския блок, за да се чува общ глас", призова Кунева.

Междувременно от Патриотичния фронт заявиха, че не се отказват от намерението си да опитат да съставят правителство, ако държавният глава връчи на тях третия мандат.

По повод съдийския протест пред Висшия съдебен съвет Меглена Кунева коментира:

В исканията на съдиите от Софийския районен съд има много неща от програмата на Движение България на гражданите, за които говорим от 6 години. Много неща могат да се направят през закон. Нищо, което е по-малко от конституцията, не е интересно за българските политици.

АНКЕТА: Очаквате ли РБ да състави кабинет?